E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST dolar nedeniyle baskı altında kalabilir---

BİST dolar nedeniyle baskı altında kalabilir

BİST dolar nedeniyle baskı altında kalabilir
26 Ekim 2017 - 09:29 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatayda açılması ve gün içerisinde bu eğilimi sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL HİSSE YÜKSELİŞİNE EŞLİK ETTİ…

BIST 100 Endeksi dün, Salı günü seans sonuna doğru gelen vize krizi ile ilgili yalan haberden sonra gerçekleşen satışların geri alınması ve global hisse piyasalarındaki olumlu seyir ile birlikte cazip çarpanlardan işlem görmesi paralelinde günü %1,1 yükselişle 108,355 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %2,5, BIST Sanayi Endeksi ise %0,8 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 14:00 TCMB FAİZ KARARI…
SAAT 14:45 AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI…

Bugün yurtiçinde gündem TCMB, yurtdışında ise Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası toplantısı olacak. Piyasa beklentisi, TCMB ve Avrupa Merkez Bankası’nın faizleri değiştirmemesi yönünde. Biz de TCMB’nin enflasyonda kalıcı iyileşme görülene kadar faizlerde değişiklik yapmamasını ve gerekli durumlarda ek sıkılaştırma yapabileceğini belirtmesini (yani sözlü yönlendirme yapmasını) beklemekteyiz. Avrupa Merkez Bankası toplantısında ise, varlık alım miktarının azaltılıp azaltılmayacağı veya azaltılacaksa da hangi miktarda olacağı konusunda detayları öğreneceğiz. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, varlık alımı azaltışı konusundaki kararın Ekim ayındaki toplantıda alınabileceğini söylemişti. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli Hisse piyasaları ise yatayda. Genel piyasa görüşümüz BIST 100 Endeksi’nin bilanço dönemi sonuna kadar global hisse piyasalarındaki yükselişe eşlik etse orta vadede tahvil faizlerindeki yükseliş ve TL’deki değer kaybının BIST’i baskılayacağını öngörmekteyiz. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatayda açılmasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

AKBNK…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %5 düşüşle beklentilerin üzerinde olarak 1,494 milyon TL (beklenti 1,384 milyon TL) net kar açıkladı. (KAP)

TCELL…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %15 düşüşle beklentilerin hafif altında olarak 601 milyon TL (beklenti 623 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %12 artışla beklentilerin üzerinde olarak 1,626 milyon TL (beklenti 1,553 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

ISGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %30 artışla beklentilere paralel olarak 41 milyon TL (beklenti 38 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %5 düşüşle beklentilerin altında olarak 38 milyon TL (beklenti 47 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

TSKB…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %5 artışla beklentilerin hafif üzerinde olarak 165 milyon TL (beklenti 155 milyon TL) net kar açıkladı. (KAP)

TMSN…Sınırlı Pozitif… Şirket, Ar-Ge çalışmaları kapsamında; geliştirilen ve ilk prototipi İDEF 2017 fuarında sergilenen Hafif Taktik Tekerlekli Zırhlı aracının geliştirme çalışmaları ile ilgili olarak TÜBİTAK destek programı başlatıldığını ve yurt içi kullanıcı makamlarının görüşleri doğrultusunda geliştirilmesi, üretimi ve testleri ile ilgili olarak da yetkili makamlarla görüşmelerini sürdürdüğünü bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,9 yükselişle 132,975 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 132,250 – 133,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün gelişen ülke para birimlerine karşı karışık seyir izlerken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ekim vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, global piyasalarda pozitif risk iştahının devam etmesini Dolar Endeksi’ndeki düşüşün dengelemesi eşliğinde yatay seyretti. Ekim vadeli Altın kontratı ise günü %0,1 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, para politikası toplantısında Avrupa Merkez Bankası’nın varlık alımlarını azaltacağı beklentileri ile birlikte pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ekim vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)