E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST 2 bin puan aralığında seyredebilir---

BİST 2 bin puan aralığında seyredebilir

BİST 2 bin puan aralığında seyredebilir
20 Nisan 2017 - 09:24 borsagundem.com

Alan Yatırım, Borsa İstanbul için analizde bulundu

DÜN NE OLDU?

BIST 100 ENDEKSİ KAR REALİZASYONU İLE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi, dün, yurt içinde banka hisseleri öncülüğünde kar realizasyonları ve yurtdışı tarafında ise gelişmekte olan ülkelerdeki düşüş eşliğinde günü %0,6 düşüşle 90,804 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi, hafif kar realizasyonları ile birlikte günü %1,4, BIST Sanayi Endeksi ise %0,3 düşüşle tamamladı. Ayrıca, dün Moody’s, referandum ve OHAL sonrası sürecin ekonomiye olumsuz etkilerinin olabileceğini belirtti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

ÖNEMLİ BİR GÜNDEM MADDESİNİN OLMADIĞI GÜNDE YATAY SEYİR…

Sabah itibariyle beklenenden iyi gelen Japonya dış ticaret verileri ile birlikte Asya piyasaları yükselişte. Japonya’da ihracat Martta yıllık bazda %12 arttı ve bu da global ekonomik büyüme adına olumlu sinyaller vermekte. ABD vadeli hisse piyasaları ise beklentilerin altında kalan şirket karları ve petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle baskı altında kalmaya devam ederek yatay seyir izliyor. BIST 100 Endeksi için önemli bir gündem maddesi olmaması nedeniyle 90,000 – 92,000 bandında yatay seyir izlemesi beklenmekte.

ŞİRKET HABERLERİ

Halka Arz…Mavi Jeans… Hazır giyim sektörünün önemli şirketlerinden Mavi Jeans halka arz için SPK’ya başvurdu. Şirket değerinin 800 milyon USD seviyelerinde olması beklenmektedir.

GLYHO…Pozitif… Şirket, liman yatırımlarının, Londra Borsası'nda halka arzına ilişkin çalışmalara başlanmasına karar verildiğini açıkladı. Halka arz büyüklüğünün ise 2 Mayıs 2017'de başlayacak olan roadshowda gelecek olan talebe, oluşacak olan fiyata ve nihai olarak Yönetim Kurulu'nun onayına bağlı olarak yaklaşık 250 milyon USD tutarında olmasına ve halka arzın Mayıs ayı içerisinde tamamlanmasına ilişkin niyet beyanını açıkladığını bildirdi. (KAP)

ANACM…Nötr… Şirket, iş ortaklıklarından Omco İstanbul Kalıp Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %50'lik hissesini pazarlık usulü ile diğer ortağı olan Omco International N.V. devredilmesine karar verildiğini ve devir sözleşmesinin 19.04.2017 tarihinde imzalandığını açıkladı. (KAP)

CEMTS/BUCIM…Nötr… Çemtaş, sahip olduğu Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş. iştirak hisselerinin, 18,7 milyon USD üzerinden dört eşit taksitle, ilk taksidi peşin kalan üç taksidi altı ayda bir ödeme şeklinde olan satış teklifini Bursa Çimento Fabrikası A.Ş.'ye götürülmesine karar verildiğini açıkladı. (KAP)

BJKAS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Kalde Klima Orta Basınç Fittings ve Valf San A.Ş. ile reklam hakları sözleşmesinin 2017-2018 sezonunu kapsayacak şekilde uzatıldığını ve sözleşme bedelinin ise, 7 milyon TL + KDV olduğunu açıkladı. (KAP)

TCELL…Nötr… Şirket, 2017 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını 26 Nisan 2017’de piyasa kapanışından sonra yayınlayacağını açıkladı. (Şirket)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,7 düşüşle 111,475 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 111,000 – 112,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün gelişen ülke para birimlerinin birçoğu dün dolar karşısında değer kaybederken, Türk Lirası da söz konusu para birimlerine eşlik ederek günü dolar karşısına %0,38 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz haftaya ilişkin olarak jeopolitik gerginliklerden beslenen altın, yeni haftada ise siyasi belirsizliklere dair gündem ile yön arayışındaydı. Dün ABD Doları’ndaki güçlenme ile birlikte kazançlarının bir kısmını geri veren altın, günü Dolar karşısında %0,74 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün gelişmiş ülke para birimleri dolar karşısında değer kaybederken, euro da söz konusu para birimlerine eşlik ederek günü dolar karşısında %0,18 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)