E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 92 bin puanın üzerinde kapandı---

Borsa İstanbul 92 bin puanın üzerinde kapandı

Borsa İstanbul 92 bin puanın üzerinde kapandı
20 Nisan 2017 - 18:10 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 1.36 oranında yükselerek 92.039 puan seviyesinden kapattı.

Güne pozitif açılış yapan BİST-100 TL'nin değerlenmesiyle yüzde 1.36 oranında yükselerek 92.039 puanla kapattı.Gün içinde Deutsche Bank ve Credit Suiesse gibi kurumlardan gelen TL'nin ucuz kaldığı yorumlarıyla doların gerilemesi endeksde alımlar getirdi.Uzun zamandır yüksek seviyelerde olan faizlerde sınırlı olsada düşüş oldu.Bankacılık endeksi yüzde 1.38 yükseldi,sanayi endeksi yüzde 1.24 yükseldi.Tüm gün için işlem hacmi 4.822 milyar TL oldu.En çok hacim yaratan hisseler  Garanti Bankası,Türk Havayolları ve Halkbank oldu.

Dolar/TL 3.64 seviyesinde

Gün içinde en düşük 3.6279 seviyesini gören kur bugün geniş bir alanda dalgalandı. Dolar / TL  bugün gelişmekte olan para birimleri arasında pozitif ayrıştı.Dolar kurunda görülen gerilemenin ana nedenleri başında yabancı kurumların TL için verdiği al önerileri oldu.Credit Suisse ve Deutschebank raporlarında TL'nin çok ucuz olduğu ve bu noktalardan özellikle Güney Afrika randına kıyasla alım yapılabileceği yönünde öneriler verildi.Kısacası Güney Afrika sat Türkiye al önerileri denilebilir.Bu raporların yaratmış olduğu ılımlı hava ve ABD dolarının küresel piyasalardaki zayıf seyri kurda geri çekilmeye zemin hazırladı.Saat 18:05 itibariyle 3.6442 seviyesinden işlem görmekte.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMLERİ

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Nisan ayında bir önceki aya göre %5,1 oranında arttı 2017 yılı Mart ayında 67,8 olan endeks değeri Nisan ayında 71,3 oldu.

Deutsche Bank, sermaye akış dinamiklerinin toparlanma işaretleri gösterdiğini, Türk Lirası'na alım yönünde ilginin geri dönmekte olduğunu savundu.
Credit Suisse, 3 aylık Dolar/TL tahminini 3.80 seviyesinden 3.65'e düşürdü ve yatırımcılara TL/Rand kurunda uzun pozisyon tavsiyesinde bulundu.
HSBC bugün yayınladığı raporda, TCMB'nin 26 Nisan'da yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısında likidite şartlarını gevşetmesini beklemediklerini bildirdi.
Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in bu yıl 3 faiz artırımı yapmasının muhtemel görünmeye devam ettiğini, ancak Fed'in ekonominin nasıl geliştiğini bekleyip görme esnekliğine sahip olduğunu da söyledi.
Kaplan, "Bu yıl için medyan beklenti 3 faiz artırımı ve bu hala iyi bir temel. Eğer ekonomik biraz daha yavaş gelişir ise daha az artırım yapabiliriz ve eğer büyüme daha güçlü olursa 3'ten fazla artırım da yapılabilir" dedi.
ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 10 bin artışla 244 bin oldu. Piyasa beklentisi başvuruların 6 bin artışla 240 bin olacağı yönündeydi.

Deutsche Bank'tan dolar tavsiyesi

   

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

YSK itirazları reddetti.CHP, HDP ve Vatan Partisi geçerli sayılan mühürsüz oy pusulası ve zarflar sebebiyle Yüksek Seçim Kurulu'na referandumun iptaline ilişkin başvuruda bulunmuştu. Yapılan bu başvuru YSK tarafından oy çokluğuyla reddedildi.

Fed'in Bej Kitap raporuna göre ABD ekonomisi, Şubat ortasından Mart sonuna kadarki dönemde ılımlı bir hızla büyüdü ancak enflasyon baskıları işçilerin çekmek ve elte tutmakta daha fazla zorluk yaşanmasına rağmen kontrol altında kalmaya devam etti.12 bölgesel Fed'in iş dünyasından topladıkları bilgi, görüşlerle derlenen Bej Kitap raporunda, istihdam piyasasında sıkılaşmanın ücretler üzerinde baskıyı artırdığı vurgulandı.

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, daha parlak bir global görünümün Fed'in son 3 ayda yaptığı 2 faiz artırımının global piyasalara yol açtığı negatif reaksiyonu hafiflettiğini savundu. Fischer ayrıca,Fed'in faiz artırımlarına kademeli yaklaşımının etkilerin yabancı ülkelere bulaşıcılığını kontrol altında tuttuğunu da belirtti.ABD Başkanı Donald Trump Ulusal Güvenlik Konseyi’ni İran’ın nükleer anlaşmasını yeniden değerlendirmesi için görevlendirdi.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed'in tahvil portföyünü küçültmeye yakında başlaması taraftarı olduğunu, ancak Fed'in bunu planlanan faiz artırımlarına mümkün olduğu kadar az etki edecek şekilde çok yavaş yavaş yapması gerektiğini söyledi.  

Günün önemli şirket haberleri 20/04/2017

 

Petrol fiyatları 51 doların altında

 

Altın, 5 ayın zirvesinde güçlükle tutundu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Goldaşzede20 Nisan 2017 19:41

    Endeks 150 bin olmadan dönmeyi düşünmüyorum.

  • METİN20 Nisan 2017 17:51

    KÜÇÜK YATIRIMCININ ELİNDEĞİ HİSSE PRİM YAPMIYORSA BORSANIN YÜKSELİŞİ DEVAM EDECEK DEMEKTİR. NE ZAMANKİ PRİMLENMEYENLER PRİMLENİR BORSADAN KORKMA ZAMANI GELMİŞTİR.

  • nazmi20 Nisan 2017 14:20

    ben yükselen kağıt göremiyorum. bankalarla endeksi kaldırıp indiriyorlar. kaldırırken hissemiz artmıyor. indirirken hissemiz düşüyor. bugün halkbank yarın iş bank yükselir. bizim kağılar hep düşer. en sonunda alıcam banka kağıdı da yeminliyim almıyorum.

  • mercan dede20 Nisan 2017 12:59

    bi şeyin yükseldiği yok..yaklaşık 2 milyon yatıırmcı isyanda.. hele halk gyo gibi kamusal şirket hissedarlareı tam isyanda..el atılmalı**gayrimenkuşl sertifikalarının başarısız halka açılımının tek sebebi bunlar**