E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBimeks'den 100 milyon TL'lik tahvil ihracı---

Bimeks'den 100 milyon TL'lik tahvil ihracı

Bimeks'den 100 milyon TL'lik tahvil ihracı
22 Eylül 2014 - 10:35 borsagundem.com

Bimeks, 100 milyon TL tutarında tahvil ihracını tamamladı

Bimeks'ten yapılan açıklamaya göre, tahvil ihracı, nitelikli kurumsal ve bireysel yatırımcılara tahsisli olarak yapıldı.
Yerli ve uluslararası fon ve portföy yönetim şirketlerinin de aralarında bulunduğu 102 nitelikli yatırımcının talep verdiği tahvil ihracıyla ilgili bilgi notunda şu detaylara yer verildi:

Tahvil ihracının detayları:
2 yıl vadeli: 55 milyon TL
Faiz: Gösterge devlet tahvili faizi + 400 baz puan - 3 ayda bir kupon ödemeli
3 yıl vadeli: 45 milyon TL
Faiz: Gösterge devlet tahvili faizi + 450 baz puan - 3 ayda bir kupon ödemeli.

Bimeks, 17 Eylül 2014'de, 2 yıl vadeli 50 milyon TL tutarındaki tahvil itfasını tamamlamıştı. Bimeks'ten yapılan çıklamada, bu tahvil ihracıyla, mevcut finansal borçlarının vade kompozisyonunun iyileştirilmesi ve faiz maliyetinin esnek hale getirilmesinin planlandığı belirtildi. Şirket, tahvil ihracından sağlanan kaynağın, Bimeks'in omnichannel ( çoklu kanal ) iş modeline yönelik devam eden yazılım entegrasyon geliştirme ve uygulama yatırımlarında, gerçek zamanlı stok, satınalma, lojistik ve teslimat yönetimine yönelik geliştirilen yeni algoritmik iş modelinin saha uygulamalarında, kullanılmasının da planlandığını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)