E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYıldırım: Metro bitiyor, gençlerin aşkı bitmesin---

Yıldırım: Metro bitiyor, gençlerin aşkı bitmesin

Yıldırım: Metro bitiyor, gençlerin aşkı bitmesin
01 Eylül 2016 - 02:45 borsagundem.com

Yapımı 12 yıldır yılan hikayesine dönen Keçiören Metrosu'nun test sürüşünü yapan Başbakan Yıldırım, “Aşkımız Keçiören Metrosu gibi hiç bitmesin” diye slogan üreten gençlere seslendi: Metro bitiyor ama onların aşkı bitmesin

Ankara’da 12 yıldır yapımı süren ve efsaneleşen ‘Keçiören Metrosu’ bu yıl sonunda tamamlanıyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla hızlanan metro çalışmasında son dönemece girilirken, dün törenle ilk test sürüşü düzenlendi. Başbakan Yıldırım, test sürüşü sonrası yaptığı açıklamada, “Bu metro inşaatı yıllar önce başladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Bey (Gökçek) metro inşaatlarına başladı. Bir belediye için büyük işler. Bir miktar yaptı. Sonra üzerimize yıktı. O zaman bakandım. Ne yaptık, önce Kızılay-Çayyolu, Sincan-Batıkent’i, şimdi de yıl sonunda Keçiören-AKM’yi bitiriyoruz. Keçiören Metrosu bu yıl sonunda bitecek. Yıldırım sözü” diye konuştu.

1 MİLYAR TL YATIRIM

Atatürk Kültür Merkezi’nden başlayıp Keçiören’de biten, uzunluğu 9.2 km olan, 1.5 saatlik süreyi 16 dakikaya indiren metronun maliyetinin 1 milyar lirayı bulacağı ifade ediliyor. AK Parti’nin ilk seçimleri kazanmasından iki yıl sonra yapımına başlanan metro, 12 yıl sonra ilk kez test sürüşlerine başladı. Metro Yapımı 2011 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na devredilince, dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, metro yapımının çok uzun sürdüğünü ve yapımın en kısa sürede biteceğini açıklamıştı. 12 yıl önce başlanan Keçiören Metrosu için “Aşkımız Keçiören Metrosu gibi hiç bitmesin” diye slogan üreten gençlere de tavsiyede bulunan Yıldırım, “Geçenlerde bu istasyonlardan birisini incelemeye geldiğimizde gazetede bir haber gördüm. ‘Sevgilim, aşkımız hiç bitmesin, sürsün Keçiören Metrosu gibi olsun’ diyor. Şimdi bu gençler üzülmesinler başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık bitiyor, ama onların aşkları bitmesin, sevgileri devam etsin.”

27 KM UZAYACAK

Metronun bununla sınırlı olmayacağını da kaydeden Yıldırım şöyle konuştu: ““Buradan 27 kilometre Çubuk’a kadar da metroyu uzatıyoruz. AKM’den Kızılay Meydanı’na kadar 3.5 km daha ilave yapıyoruz. Başkanın kısa günün ticareti, onu da bugün kopardı. Bütün bu Keçiören bittiği zaman Ankara’da raylı sistem 64 kilometreye ulaşmış olacak. (15 Temmuz şehitleri pankartını göstererek) Bizim gurur tablomuz işte karşıda. Onların emanetine sahip çıkmak, onları şehit eden hainlere hesap sormak boynumuzun borcudur. Türkiye’nin bulunduğu konum dünyanın merkezidir. Onun için herkesin gözü Türkiye’de. Bir yandan Suriye’de devam eden savaş, 500 bin insan hayatını kaybetti. 3 milyondan fazla masum memleketimize geldi. Onlara bağrımızı açtık misafir ettik. “

'ŞEHİTLER İSTASYONU' BAŞLANGIÇ NOKTASI

TÜRKİYE’de hainler ne kadar uğraşırsa uğraşsın milleti asla bölemeyeceğini kaydeden Yıldırım, “Gazino İstasyonu var, başlangıç istasyonu ‘Başkan gel benim size teklifim var.’ Bu istasyonun adını ‘Şehitler İstasyonu’ yapalım mı, kabul mü, hayırlı olsun. Şehitlerin adını yaşatıyoruz Keçiören’de. Artık Şehitler İstasyonu, Keçiören Metrosu’nun başlangıç istasyonudur. Bazıları bir yerlerde fitne odakları oluşturmaya ve milleti bölmeye çalışırken, millet içine mikrop gibi girerek milletimize, ordumuza, polisimize hainlik yapmaya çalışırken, bizler de ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak projeleri hizmete alıyoruz” dedi.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Keçiören Metrosu’nu hizmete alabilmek için gece gündüz çalıştıkları söyledi. Arslan, “Yeraltında çalıştığımız için dışarıdan bir şey görünmüyor. Dışarıdan saedce istasyonların girişi görüldüğü için küçük bir çalışma yapılıyor sanabilirsiniz. Ama yer altında bir şantiyeler silsilesi var. Buradan Kızılay’a gitmek eziyet olmaktan çıkacak. Biz Türkiye’nin her yerinde yaptığımız işleri özellikle 15 Temmuz’un da omuzlarımıza yüklediği yükle, ülkemizi daha fazla büyütmek adına gecemizi gündüzümüze katıyoruz” dedi.

90 SANİYEDE BİR SEFER

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu’nun temelini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde atıldığını belirterek, “Kendi imkanlarımızla yüzde 43’ünü bitirdiğimiz metroyu, Başbakanımız Tayyip Erdoğan’dan rica ettik ve şimdiki Başbakanımız o dönemki Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a emanet ettik. 90 saniyede bir sefer yapabileceğimiz bir kalitesi olacak. Sayın Başbakanımız müjdesini de verir, Keçiören metrosu ta havaalanına kadar da önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde bağlanmış olacak” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)