E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDeniz Baykal'a 3. operasyon yapıldı---

Deniz Baykal'a 3. operasyon yapıldı

Deniz Baykal'a 3. operasyon yapıldı
17 Ekim 2017 - 18:45 borsagundem.com

Baykal'a tedavi gördüğü hastanede 3. operasyon yapıldı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamasında ise "Hekim arkadaşlar ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Bütün dualarımız Deniz Bey ile beraber." dedi.

Deniz Baykal, beyninde oluşan basınç nedeniyle ameliyat edildi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Baykal’ın son durumu hakkında bugün açıklama yapmıştı. İbiş, "Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat. Deniz Bey, hem beynin istirahatte tutulması hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor" demişti.

KAN BİRİKİNTİSİ TEMİZLENDİ

Baykal’ın dün sabahki ameliyatın sonucu yara kenarında oluşan kan birikintisi doktorlar tarafından temizlendi. İşlem, enfeksiyon riskine karşı ameliyathanede yapıldı. Temizleme işleminin ardından Baykal’ın tomografisi çekildi. Tomografi sonuçlarının doktorlar tarafından değerlendirmeye alındığı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU ZİYARETE GELDİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, akşam saatlerine hastaneye gelerek, Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş’ten bilgi aldı. Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 40 dakika kaldığı hastaneden çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hekim arkadaşlar ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Bütün dualarımız Deniz Bey ile beraber” diye konuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da hastaneye gelerek, Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Genel Kurul’daki OHAL görüşmelerinin ardından CHP’li yaklaşık 50 milletvekili de hastaneye geldi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, nöbetleşe olarak hastaneye gelmeye devam edeceklerini söyledi.     

BAYDAR:OPERASYON DEMEYELİM

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar da, hastane bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ameliyat sonrası cilt altında kanama, hematom olduğunu belirten Baydar, söz konusu hematomun beyne baskı yapmaması amacıyla temizlendiğini bildirdi. Baykal’ın uyutulmaya devam edildiğini aktaran Baydar, “Hematom boşaltılmasından sonra yapılan kontrol tomografisinde bugüne kadar yapılan tüm işlemlerden sonra beynin en rahat pozisyonda olduğunu gördük. İnşallah başka bir komplikasyon olmadığı takdirde bu şekilde devam edecek” dedi. Yapılan müdahalenin üçüncü bir cerrahi operasyon olup olmadığının sorulması üzerine Baydar, “Operasyon olarak adlandırmayalım, operasyon yapıldı ancak bu cilt altına olan kanama beyne basınç yapmaması için, enfeksiyon koşullarının olmadığı ortam, steril ortam ameliyathane ortamıdır. Orada temizlenerek, ameliyat şartlarında yapıldı. Cilt altındaki hematom temizlenmiş oldu” ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)