E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBabek Zencani'ye idam kararı---

Babek Zencani'ye idam kararı

Babek Zencani'ye idam kararı
06 Mart 2016 - 12:40 borsagundem.com

İran'da milyar dolarlık yolsuzluk suçlamasıyla yargılanan Babek Zencani'ye idam cezası verildi

İran Petrol Bakanlığı’na ait 2.8 milyar dolarlık petrol parasını çalmakla suçlanan İranlı işadamı Babek Zencani, 5 aydır Tahran’daki Devrim Mahkemesi’nde yargılanıyordu. Mahkeme dün Zencani’ye ve iki ortadığına idam cezası verdi. Ceza sonrası Zencani gözyaşlarını tutamadı.

İran Devrim Mahkemesi, Babek Zencani’ye idam cezası verdi

Türkiye’de işadamı Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) ortağı olarak bilinen ve İran devletini 2 milyar 800 milyon dolar dolandırmak suçlamasıyla yargılanan İranlı işadamı Babek Zencani, idam cezasına çarptırıldı. Zencani, 3 Ekim 2015’te Tahran’daki Devrim Mahkemesi’nde başlayan davada, İran’da cezası idam olan “fesat fil arz”, yani “yeryüzünde yolsuzluğu yaymak” ile suçlanıyordu. Zencani’nin birlikte yargılandığı ve eski iş ortakları olan iki kişiye de idam cezası verildi. “Fesat fil arz” suçlaması İran’daki hukuk sistemine göre en ağır suçlardan birisi olarak kabul ediliyor, bu nedenle İran kamuoyunda davanın ilk duruşmasından bu yana sanıklara idam cezası verileceğine kesin gözüyle bakılıyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)