E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAynı oyun Feniş Alüminyum’da oynanıyor---

Aynı oyun Feniş Alüminyum’da oynanıyor

Aynı oyun Feniş Alüminyum’da oynanıyor
09 Eylül 2013 - 13:14 borsagundem.com

Yabancı hesabına hisseler geçtikten sonra çöküş başladı, hisseler 1 lira sınırına dayandı

BORSAGUNDEM.COM
Borsada yabancı fonlar üzerinden oynan oyunlara her gün bir yenisi ekleniyor. Feniş Alüminyum, Nisan ayı başında yabancı bir fonla ortaklık görüşmelere başladıklarını duyurdu. Haziran ayı başında da şu açıklama yapıldı: “Yabancı bir fon ile hakim ortağımız Feniş Holding A.Ş. arasında 05.04.2013 tarihinde başladığı duyurulan görüşmeler olumlu sonuçlanmış; Feniş Holding, sahibi olduğu Feniş Alüminyum hisselerinin bir kısmının blok satışı için GEM Global Yield Fund Limited ("GEM") ve GEMIA Inc. ("GEMIA") ile 31 Mayıs 2013 tarihinde Paris'te "Hisse Satış Taahhüt Sözleşmesi" (Share Placement Commitment Agreement) imzalamıştır.” 
Bu açıklamalar yapılmadan önce 1 lira seviyesinde olan hisseler 2 liraya kadar hızla tırmandı.
16 Ağustos’ta ise GEM Global Yield Fund Limited ile yapılan "Hisse Satış Taahhüt Sözleşmesi" çerçevesinde; 500.000 TL nominal değerli hissenin devrinin gerçekleştirildiği duyuruldu. Son günlerde olduğu gibi yabancı burada da satışa geçti ve hisselerde sert düşüş başladı. 16 Ağustos tarihinde yani hisseler yabancının hesabına geçmeden önce 1.60 lira seviyesinde olan Feniş hisseleri bugün 1 lira seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)