E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAnkaralı inşaat devinden konkordato talebi---

Ankaralı inşaat devinden konkordato talebi

Ankaralı inşaat devinden konkordato talebi
20 Temmuz 2018 - 05:57 borsagundem.com

Özensan Taahhüt, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca mahkemeye başvurdu. Konkordato talep eden şirket, hacizlere karşı korumaya alındı. Mahkeme, üç kişilik geçici konkordato komiseri heyeti atadı

Birçok önemli inşaat projesinde imzası olan Özensan Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ, borçlarını yapılandırmak için konkordato talebinde bulundu. Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesine başvuran şirkete, mahkeme kararıyla geçici mühlet kararı verildi. Şirkete geçici iflas ertelemenin yanında borçların yapılandırılması için konkordato ön projesi kararı da verildi.

Şirketin komiserler kurulunun gözetimi altında işlerine devam etmesine hükmeden mahkeme, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Levent Börü, Finans Uzmanı Aslıhan Seyhan, İnşaat Mühendisi ve Mehmet Boyacı'yı konkordato komiseri olarak atadı.

BİR ÇOK PROJEYİ ÜSTLENDİ

Elektrik Mühendisi Erdoğan Özen tarafından aile şirketi olarak kurulan Özensan, inşaat alanında önemli projelerde bulundu. Başta TOKİ olmak üzere Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi çeşitli bakanlık ve belediyelerin büyük inşaat projeleri Özensan imzası taşıyor. (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BlackDewil1607 Ocak 2022 00:40

    sn mehmet boyacı önce kendisi mağdur ettiklerinin hakkını ödesin 

  • Bika20 Temmuz 2018 23:27

    Konkordato borçlarından dolayı haciz gelmesin diye istismar edilerek yaygın bir şekilde başvurulan bir yöntem olacak gibi.

  • vatandaş20 Temmuz 2018 07:05

    Bu nasıl iş ya çok kazanırken vergi harici karın bir kısmını devletemi veriyordun. varlıklarım eksilmeden devlet kurtarsın . zararına sat borcunu kapat nasıl anlayış. asgari ücretliye haciz gelince ona da konkordata hakkı verilsin