E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAltında bir sonraki hedef neresi---

Altında bir sonraki hedef neresi

Altında bir sonraki hedef neresi
18 Ocak 2017 - 17:00 borsagundem.com

Altın güvenli liman arayışı ile birlikte 22 Kasım’dan bu yana en yüksek seviyeleri olan 1218’lere kadar tırmandı

Haftaya Dolar endeksinin güçsüz başlaması ve dün İngiltere Başbakanı May’in Brexit süreciyle yapacağı konuşma öncesi piyasalarda oluşan belirsizlik ortamında yatırımcıların güvenli liman arayışına yönelmesiyle birlikte ONS Altın 22 Kasım’dan bu yana en yüksek seviyeleri olan 1218’lere kadar tırmanmıştı.

Bugün ABD’den TÜFE’nin yıllık bazda %2.1 ile, gıda ve enerji fiyatlarının dahil edilmediği çekirdek TÜFE’nin ise %2.2 ile beklentilere paralel gelmesi değerli metalde önemli bir hareketliliğe yol açmazken artık ayılar ve boğalar gözünü akşam 23.00’da San Francisco’da mikrofon başına geçmesi beklenen Fed Başkanı Janet Yellen’ın açıklamalarına çevirmiş durumda.

Yellen hanımefendinin para politikası ile ilgili yapacağı açıklanmalar Dolara, doğal olarak da Altına hareket getirebilir. Güvercin tonda yorumlar sarı metalde yukarıları, şahin tondaki yorumlar ise aşağıları görmemize sebep olacaktır. Ya da son konuşmasında yaptığı gibi Yellen’ın para politikasına değinmemesiyle sakin bir seyir de görmemiz ihtimaller dahilinde.

Altında yükselişin yeniden hız kazanması halinde 1218-1220 bölgesi ilk önemli direnç, buranın üzerinde ise 1230 ve dün de belirttiğimiz gibi 100 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 1240 bölgesine dikkat etmekte fayda var. Geri çekilmelerde ise bugün olduğu gibi 1210’lardan düşüşlere yeniden tepki gelebilir ve buranın altında 1200 sonraki destek bölgesi. Dolar endeksinin 100.20 desteğini kırması ve piyasalardaki belirsizliklerin devam etmesi halinde Altında yükselişler devam edebilir.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)