E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1320 doların altında---

Altın 1320 doların altında

Altın 1320 doların altında
26 Temmuz 2016 - 07:59 borsagundem.com

Altın merkez bankalarının açıklaması öncesi zayıfda olsa tepkimeye çalışıyor

Altın, doların bu haftaki Fed ve Japonya Merkez Bankası toplantılarıyla değer kazanmasıyla düştü. Ons altın iki haftadır piyasalarda güvenli limana olan talebin azalması ile gerilemesini sürdürüyor.

Altın, ABD para biriminin 16 önemli para biriminin çoğu karşısında değer kazanmasıyla, Mayıs'tan beri ilk arka arkaya haftalık kaybını genişletti. Ons altın iki hafta önce gördüğü 1375 dolar seviyesindeki zirvenin ardından düşüşünü dün de sürdürdü. Sarı metal 1312 doları test ettikten sonra kapanışını 1315 seviyesinden gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde ise yüzde 0.27'lik tepkime ile 1319 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Küresel hisse senetleri, önemli merkez bankaları toplantıları öncesi, yatırımcıların şirket karlarını beklemesiyle hafif değişti. ABD hisse senetleri, Fed'in bu yıl faiz oranını artıracağı beklentilerinin yükselmesiyle, Cuma günü yeni zirvesine ilerlemişti. Fed'in bu hafta faiz oranlarını değiştirmesi beklenmezken, ekonomistler Japonya Merkez Bankası'nın ilave teşvik uygulamasını bekliyor. Avrupa Merkez Bankası, geçtiğimiz hafta gerektiğinde ilave teşvik sağlayacağını söylemişti.

Petrolde hafif tepkime görülüyor

 

Finans piyasası sakinleşiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)