E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yükseliş sürüyor---

Altında yükseliş sürüyor

Altında yükseliş sürüyor
11 Mayıs 2016 - 15:00 borsagundem.com

Altın yeni günde yükselişini sürdürüyor

Dün günü 1270 doların altında yatay bir seyir izleyerek geçiren Altın, yeni güne alıcılı bir şekilde başladı. Özellikle, Asya piyasalarının güne başladıkları kazanç seviyesinde tutunamaması fiyatların yukarı çıkmasında rol oynadı. Uzmanlar 1277 dolar seviyelerinde seyreden Altın'daki yükselişi kalıcı olarak değerlendiriyorlar.

Goldman Sachs, Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentilerin zayıflaması ile birlikte altın fiyat tahminlerini yükseltti. Altın bu yıl, küresel ekonomiye yönelik risklerle birlikte Fed'in faiz artırımına gideceğine yönelik beklentilerin zayıflaması ve Avrupa ve Japonya'da borç verme faizinin negatif bölgeye inmesi ile birlikte yüzde 20 değer kazandı ve geçen hafta 1,300 dolar seviyesine dayandı.

Milyarder hedge fon yöneticisi Paul Singer, aralarında Stan Druckenmiller'ın da bulunduğu küresel yatırımcıların daha önce benzeri görülmemiş parasal gevşemenin enflasyon üzerindeki etkilerine ağırlık vermeleri ile birlikte, altının son 30 yıldaki en iyi çeyreğinin henüz başlamakta olduğunu söyledi.

Analistlere göre teknik olarak baktığımızda ise geçtiğimiz gün 200 haftalık üssel hareketli ortalamadan geri dönüş gerçekleştiren Altın'da, yukarı yönlü ataklar da sınırlı kalabilir. Özellikle 1305 seviyesinin çok önemli bir direnç seviyesi olduğu ve bu seviye kırılırsa 1900 seviyelerinden gelen aşağı yönlü trend çizgisinin test edilme ihtimalinin oldukça güçleneceği görülmektedir. Teknik anlamda her iki seviye de çok kritik olduğundan 200 haftalık üssel hareketli ortalama seviyesi olan 1255 ile 1305 arasında yatay bir seyir görmemiz kuvvetle muhtemeldir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)