E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkşener'den dolar ve euro açıklaması---

Akşener'den dolar ve euro açıklaması

Akşener'den dolar ve euro açıklaması
16 Nisan 2018 - 17:43 borsagundem.com

Akşener, "Şimdi döndürmüş diyor ki, 'Kurlar üzerinden bizi zorluyorlar'. Hani bizim dolarla, euroyla işimiz yoktu. Ama sen özel sektörünü borçlandırdın. 70 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. 430 milyar dolarlık borç alındı." dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin Silivri İlçe Başkanlığı'nın açılışı öncesi vatandaşlara hitap etti.

"Türkiye ekonomik olarak problem yaşıyor" diyen Meral Akşener, "Bu hafta içinde iki genç iş adamı ziyaretime gelmişti. Bana bir soru sordular; 'nasıl düzelteceksin' diye. Kolay, güven vereceğiz. Ekonominin patronu güvendir. Dolayısıyla sizin işinize biz karışmayacağız, yandaş üretmeyeceğiz, insan kayırmayacağız. Siz bir iş aldığınız zaman benim oğlum, gelinim, yeğenim sizi arayıp 'şu kadarını bana getir' demeyecek. Bürokrasi sizi aramayacak. Hukukun üstünlüğünü, adaleti tesis edeceğiz. Adalet deyip geçmeyin. Devasa adalet sarayları yapılıyor, içinde adalet yok. Adalet ölmüş" diye konuştu.

"70 Milyar dolarlık özelleştirme yapıldı"

Akşener, "Eğer adalet olmazsa, hukuk olmazsa demokrasi olmaz. Demokrasi olmazsa yatırım gelmez, yerli yatırımcı da yatırım yapmaz. Eğer hırsızlık yaparsanız, yandaşlarınızı kayırırsanız, işleri ona göre dağıtırsanız orada adaletsizlik olur, güvensizlik olur ve yatırım olmaz. Şimdi döndürmüş diyor ki; 'kurlar üzerinden bizi zorluyorlar'. Hani bizim dolarla, euroyla işimiz yoktu. Bizim işimiz olmadığına göre isteyen istediği gibi oynasın. Ama sen özel sektörünü borçlandırdın. 70 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. 430 milyar dolarlık borç alındı ve ikisi beraber 500 milyar dolar" ifadesini kullandı.

"Çiftçiyi, ekonomiyi, eğitimi bitirdiler"

"Çitçiyi, ekonomiyi, eğitimi bitirdiler" diyen Meral Akşener konuşmasına şöyle devam etti:

"Genç işsizliği, 4 yıllık üniversite mezunu gençlerin işsizliği öyle bir hal aldı ki. Yakın zamanda en önemli sorunumuz haline gelecek.

Gidin AVM'lere 4 yıllık üniversite mezunu gençler 2 bin liraya çalışıyor. Ama iş adamları, sanayiciler kaynakçı bulamıyor.

Çünkü eğitimde özellikle çocukları 4 senelik okullara gönderip işsiz güçsüz kalsınlar ve bunlara mecbur olsunlar diye bir problemle karşı karşıyayız. Bilerek yaptılar. Şimdi buradan muhteremlere sesleniyorum; yeter be kardeşim, yeter. Aldınız, aldınız, aldınız doymadınız. Bıktık sizden. Bıktırdınız bizi. İçimiz, dışımız bıkkınlık oldu. Azıcık sus. Şu çeneni azıcık kapat geç evinde 1 hafta otur. Her konuda bilgi sahibisin, her konuda fikrin var. En son spora el attın. Türkiye'de kardeşliğin sembolü olan renkleri bir birine düşürdün. Böyle bir şey olur mu? Bırak gençler canı kimi istiyorsa onu desteklesin. Bırak insanlar hangi takımı tutmak istiyorsa onu tutsun. Her konuda bilgi sahibisin. Hepimize karıştın. Kaç çocuk doğuracağız, sen biliyorsun. Hangi okula çocuk vereceğiz, sen biliyorsun. Ne yiyip içeceğiz, sen biliyorsun. Her şeyi biliyorsun, Türkiye'nin geldiği nokta ortada. İşsizlik almış başını gitmiş. Gıda ithal ediyorsun. Çiftçi aç perişan."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nedim17 Nisan 2018 04:20

    Özel sektörü borçlandırdın sözü çok yanlış! Hükümet yetkilileri sık sık dövizle borçlanmamaları için bütün özel finans ve sanayi şirketlerini uyarmış ve dövizi bir yatırım aracı olarak kullanmamaları konusunda ikaz etmişti. Bankaların çok kolayına gelen bir iş bu al sendikasyon kredisini bozdur ve devlete borç ver! Sermayeyi katla ceremesini başka üretici sektörler çeksin! İçine girdikleri kısır döngü kendi yedikleri halttır. Devleti suçlamayın hanım efendi Yanılıyorsunuz! Yanlış yoldasınız.

  • fafa16 Nisan 2018 23:37

    Güzel başlangıç,hadi hayırlısı.

  • sinyor abi16 Nisan 2018 22:44

    agzina saglik meral baskan butun milliyetciler arkandayiz.gumbur gumbur geliyoruz.

  • ASKER16 Nisan 2018 22:02

    evde otur eline kına yak

  • Ali bu 16 Nisan 2018 21:43

    Konya’dan selamlar konyadada çiftçi bitik ekonomi hayvancılık bitti

  • tilki16 Nisan 2018 21:28

    haberleşmenin üzerindeki vergiyi %18 den %8 çekeceklerdi ne oldu acaba?akpnin işi gücü palavra (6)

  • KILIÇ16 Nisan 2018 21:18

    AH BE KARDEŞİM AH DÜŞMANA CEPHANE VERİRSEN SENİ BİTİRİR BOŞ KESEDEN SALLAMAKLA AYAGIMIZA KURŞUN SIKIYORUZ MERKEZ BANKASIDA ÇARESİZ KALIYOR EGER ELİNDE YETERLİ CEPHANE YOKSA YENİLGİYE MAHKUMSUN YÜKSELİŞLER DURMUYORSA SEBEBİNİ BURDA ARAMAK LAZIM TAM TAKIR KURU BAKIRIZ AMA LAF ÇOK.

  • Hasan tönbil16 Nisan 2018 21:10

    Helal Ahmet kardeş ben turiZmciyim battık gemi YÖK izmire Kuşadası na bizdende OY yok akp ye yazıklar olsun

  • Ahmet nasıl 16 Nisan 2018 20:57

    Biz çiftçilerin oyu senin eyyyy Başbakan nerdehani MAZOTUN yarısı sizdendi siz daha da zam yaptınız ayıptır siyaset yalan söyleme sanatı değillll

  • Emekli16 Nisan 2018 20:29

    Ekonomi ve tarımın iyi yönetilemediği ortada

  • Cengiz Kafkas16 Nisan 2018 20:21

    Bravo Sn.Akşener.Türk milliyetcilerine yakışır ve doğruları konuşuyorsun.Aydın Türk ulusu senin yanında ve ilk seçimde Allahın izniyle iktidarını istiyoruz.

  • Selahattin abi16 Nisan 2018 19:42

    Gerçekleri söyleyen birisi olduğunda belirli bir taraf, bayağı bir alınganlık yapıyor.Küçümseyen tavırlarla sen de kimsin sen mi yapacaksın gibi .Ama gerçekler ortada..

  • Mikrofon16 Nisan 2018 19:30

    Şarkı söyleyecekmiş gibi

  • ASİ16 Nisan 2018 18:53

    bir sen eksiktin. ilk seçimde koltuğuna sahip çık.

  • Veli BİLGEN 16 Nisan 2018 18:33

    Hakan Şükür'u futbolcu saydım millet vekili olsa ne yazar vatanına ihanet eden kimse bedelini canıyla ödemeli onları hapse atmak ceza değil ödüldür benim vatanımın tüyü bitmemiş çocuklarımızın vergisiyle yiyip içip yatıyorlar konuyu saptırmayın

  • Ahmet Özbir16 Nisan 2018 18:13

    "BEN Başbakan olacağım, hocamı ziyaret edip elini öpeceğim" deyip dur ancak millet uyanık konuşmanızı not ediyor; "15 Temmuz"dan sonra gör bak ne olacak!" dedin ne oldu kanı bozuklar Cumhuriyeti yıkıp ABD'ye teslim edeceklerdi! Rabbim vatan Sevdalısı TAYYİP'imizi bize nasip etti, hep birlikte hainlerin işleri bitirildi, Cumhuriyet, Vatan kurtarıldı!..

  • BORSACI16 Nisan 2018 18:38

    BİLMEDEN SALLAMIŞSIN AHMET BEY,iyi oku öğren öyle yorum yap, 15 Temmuz diye belirtilen tarih mhp nin mahkeme süreci, darbe tarihi 15 Temmuz hiç değil, ama bu akpliler ve yandaşları bunu öyle anlatıyorlar, bunlarda iftira at izi kalsın politikası var, çok yazık bu cahillere

  • KADİR ŞİMŞEK16 Nisan 2018 18:36

    Doğru söylüyorsunuz hocam, yurtta sulh ismini de ilk ondan duyduk, FETÖCÜ öğretmenleri affedeceğim sözü de tuz biber. Bu bayanı destekleyen kişilerin bu durumu bilmediğinden değil, Bu ülke çok güçlü bir ülke; bu kadar vatan hanini beslemesine rağmen hala dim dik ayakta.

  • Veli BİLGEN 16 Nisan 2018 17:53

    Doğru söz üzerine söz olmaz ağzınıza sağlık Meral hanım ama simdi size okyanus ötesi derler birtek siyasetci vatanını fetosa satmadi satsa tutuklanır yargilanirdi yok yargılanan demekki 550 vekilde çok şükür vatanperver siz susun yoksa sizi muhalefetten fetocu diye yargılarlar

  • gobel6616 Nisan 2018 18:18

    Hakan şükür FETÖ'den ülkeyi terketti onu millet vekili saymıyorsunuz sanırım. Yoksa onu FETÖ'cü oldugundan mı yoksayıyorsunuz?