E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAğbal'dan kamu görevlilerine lojman müjdesi---

Ağbal'dan kamu görevlilerine lojman müjdesi

Ağbal'dan kamu görevlilerine lojman müjdesi
22 Ekim 2017 - 17:49 borsagundem.com

Maliye Bakanı Ağbal, bugün yaptığı açıklamada "Lojmanlarda oturan kamu görevlilerine, bu lojmanları öncelikle alma hakkı getiriyoruz" müjdesini verdi.

Bayburt'ta çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, bir  gazetecinin Torba Yasa'nın içeriğine ilişkin sorusu üzerine, Torba Yasa'nın çok  farklı toplum kesimlerini ilgilendiren, ekonomiyle ilgili çok önemli  düzenlemeleri içerdiğini söyledi. Torba Yasa'yı hükümet olarak bir süre önce Meclise gönderdiklerini,  yaklaşık iki haftadır da üzerinde görüşmelere devam edildiğini belirten Ağbal,  "Umut ediyorum ki pazartesi günü Torba Yasa ile ilgili görüşmeleri Plan Bütçe  Komisyonunda tamamlayacağız. Çok farklı konuları bir arada taşıyan Torba Yasa  düzenlemesi yapıyoruz." diye konuştu.

Ağbal, öncelikle vergi konularında, vatandaşın özel iletişim  vergisinin aşağıya çekilmesine ilişkin çok önemli bir düzenlemenin yer aldığına  dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Emlak vergi değerlerinin tespitine ilişkin belediyelerin yapmış  olduğu değerlemelerde yüzde 50 üst sınır getiren  bir düzenleme var. Yine  vatandaşlarımızın belediye mücavir alan sınırları içerisinde tarım arazisi olarak  kullanmış olduğu taşınmazları doğrudan satın almalarının önünü açıyoruz. Yaklaşık  54 bin adet bu şekilde yer var. İstiyoruz ki vatandaşlarımız bu taşınmazları  edindikten sonra yine aynı şekilde tarımsal amaçlı kullanmaya devam etsinler.  Yine 2019’dan önce Hazineye ait taşınmazlar üzerinde yapı yapan vatandaşlarımızın  bu yerleri doğrudan almalarının önünü açıyoruz. Bu da bence son derece önemli bir  düzenleme."

Kamu lojmanlarının ekonomiye kazandırılmasına ilişkin çok  önemli düzenlemeleri de getirdiklerini belirten Maliye Bakanı Ağbal, "Lojmanlarda oturan kamu  görevlilerine bu lojmanları öncelikle alma hakkı getiriyoruz. Böylelikle de kamu  çalışanları dilerlerse bu lojmanları edinebilecekler" dedi.

Kamu lojmanlarının satışından ne kadar gelir beklendiğine ilişkin  soruya Ağbal, şu yanıtı verdi: "Plan Bütçe Komisyonunda dağıttığımız etki analizinde tek tek  belirledik. Lojman satışı tabii ki bir yılda başlayacak ve bitecek bir proje  değil. Yıllar içerisinde Maliye Bakanlığı olarak kurumlarla çalışarak bunu  belirleyeceğiz yani yerine göre bazı konutlardan 500 milyon lira gelir  bekliyoruz, bazılarından 1 milyar lira gelir bekliyoruz dedik."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)