E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAğbal: 9,4 milyar vergi borcu yapılandırıldı---

Ağbal: 9,4 milyar vergi borcu yapılandırıldı

Ağbal: 9,4 milyar vergi borcu yapılandırıldı
01 Ekim 2016 - 14:52 borsagundem.com

Maliye Bakanı Ağbal, bugün itibarıyla yaklaşık 9,4 milyar lira ödenmemiş vergi borcunu yapılandırıldığını açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal "Bugün itibarıyla yaklaşık 9,4 milyar lira ödenmemiş vergi borcunu yapılandırmış durumdayız" dedi.

İŞTE YAPILANDIRMA İLE İLGİLİ DETAYLAR
2016 Vergi borcu yapılandırma kanun onaylanması ile hangi vergi borcu olursa olsun borçların ana kısmına taksitlendirme ve daha az tutarda ödeme geliyor. Aynı zamanda söz konusu olan borçlar ile ilgili geçmişten gelen cezalarda kaldırılırken gecikme faizi ve gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçiliyor. Bu faiz borçlarının yerine Yurtiçi ÜFE oranı ilave tutulacak.

6,3 MİLYON VATANDAŞ YARARLANACAK
Vergi yapılandırılma kanunun yürürlüğe girmesi ile yaklaşık olarak 6,3 milyon vatandaşın yararlanması bekleniyor. Borçların ödenmesi sonrasında 93 milyar TL vergi alınacağı belirtiliyor. Yapılandırma kapsamında 4,2 trafik ceza olan ve 3,9 milyon vatandaşın motorlu taşıtlar vergisi olan vatandaşlar da bu kapsamda geçmiş dönemden gelen borçlarını vergi dairelerine başvurarak yapılandıra – taksitlendirebilecekler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)