E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'ye 'yeni yaptırım' açıklaması---

ABD'den Türkiye'ye 'yeni yaptırım' açıklaması

ABD'den Türkiye'ye 'yeni yaptırım' açıklaması
16 Ağustos 2018 - 21:03 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, “Türkiye Papaz Brunson’ı serbest bırakmazsa daha fazla yaptırım uygulayacağız.” dedi

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklanan Rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde daha fazla yaptırım uygulamaya hazır olduklarını söyledi.

Steven Mnuchin yaptığı açıklamada, “Türkiye Papaz Brunson’ı serbest bırakmazsa daha fazla yaptırım uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

2016 Kasım ayında terör örgütlerine destek vermek ve casusluk iddialarıyla tutuklanan pastör, bir süre önce ev hapsine alınmıştı. Brunson'ın avukatı tarafından ev hapsine yapılan itiraz dün reddilmişti.

Mnuchin’in açıklamasının ardından dolar lira karşısında yine yükselişe geçti. Dolar/TL yeniden 5.90 seviyesinin üzerine çıktı. Kısa süre sonraysa 5.80 seviyesine geriledi.

ABD ile Türkiye arasında kritik Brunson görüşmesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • koli bali17 Ağustos 2018 22:33

    adamlarda yaptirim bitmiyor :) hafiften başlıyor yavaş yavaş dozu artıracaklar..

  • Cenk17 Ağustos 2018 17:57

    yapmazsan adisin.

  • HEPSİ YENİ MARKA17 Ağustos 2018 17:43

    iphononuzu patlatırız apple nizi yeriz :) :) :) :) :)

  • Okie Dokie17 Ağustos 2018 16:28

    Hay senin yaptırımına. Bir düşün bu milletin yakasından yahu Trump musun nesin !!!

  • Salih17 Ağustos 2018 13:17

    Abd,zayıftan kuvvetliye doğru yutacak ve diz çöktürecek bir stratejiyi 11 eylülden bu yana harfiyen uyguluyor.Hedef aldığı, yutmaya yada diz çöktürmeye karar verdiği ülkeyi, önce izolasyona uğratıp yalnızlaştırıyor,rejimini düşman ilan edip şeytanlaştırıyor.Sırada İran var.Sonraki sıra kesinlikle bizde.Daha sonra, Rusya ve Çin gibi daha güçlü ülkeler var.Herkes, av olma sırasını kuzu kuzu beklerse,biraraya gelip abd'nin oyununu bozacak önlemleri alamazsa başına gelecek herşey müstehaktır.

  • tolga17 Ağustos 2018 12:27

    Cumhurbaskanimiza ve hukumetimize bir onerim var: 'Rahip Brunson'u ve istediginiz diger tutuklu 15 Amerikali'yi, tamam kabul ediyoruz, serbest birakiyoruz. Gelin alin' diyelim. 'Ama tek bir ucak gondermeyin. Ucaklar gonderin, cunku bu 16 kisi ile beraber Incirlik'te ve Kurecik'te bulunan personelinizi de aileleriyle birlikte tahliye edeceksiniz. Ve biz, cografi onemi ust duzeyde olan bu usleri kendimiz veya istersek yeni muttefiklerimizle beraber kullanacagiz' diyelim. Bunun ulkemize mutlaka bir ek bedeli olur, ama 'Tamam' derse Trump da biter. Yoneticilerimiz: Var miyiz buna?

  • Nedim17 Ağustos 2018 22:29

    Yav sen ne zeki şeymişsin öyle! Hadi gel seni danışman yapalım! Böyle zeki çocukları harcamayalım, yoksa ziyan olup gidecekler! :) :o) :) :D :D :D :D :D :D :D

  • mehmet a17 Ağustos 2018 12:24

    Yorumlara gel :) kelime oyunu hiç bilime dayalı bir şey yok. Borsada cahalete teslim.

  • gnçlk17 Ağustos 2018 09:39

    Aslan ve kaplan dağa güçlü olabilir...ama bir kurt' un sirkte gösteri yaptığına kaç kişi tanıklık etmiştir ? Allah Türkü korusun. bir yanımızda Atatürk milliyetçiliği var... onuda unutursalar ne derdik bilemem....

  • Gkmn17 Ağustos 2018 08:07

    Ölü eşek kurttan korkmaz elinizden ne geliyorsa yapin ama bu is tutmayip terse dönerse kazığı nereye sokacaginizida iyi düşünün bir kaç ufak proplem için türk halkını cezalandırmaya çalışmanın elbet bi gün gelir sizede bir faturası çıkar. Ne ekersen onu biçersin

  • Yok edici17 Ağustos 2018 07:54

    Az kaldi o super guc olmanizi isyeyen ülke kalmayacak defteriniz dürulecek tüm dünya hissetmeye basladi artik sesleri yüksek cikacak kac parcaya boluneceksiniz bakalim o bölünme de kendi kendinizi bitireceksiniz

  • Demokrasi ülkesiymiş17 Ağustos 2018 05:34

    Büyük işler başarmak için sebeb lazımdır İsdediğiniz ambargoyu koyun

  • Benden söylemesi17 Ağustos 2018 04:39

    Sus çirkin musevi. Abidik gubidik bir tip görsem bilirim ki laneti vardır. İsrail askerine bakın tipleri çizgi film kahramanı gibi. İrana ambargo koymamalı, ticaretimizi 50 milyar dolara çıkarmalıyız. Abd tahvillerini satıp türkiye olarak halkbanka verilen cezayı ödememeliyiz. Abd den uzaklasmali, çin ve rusyayı müttefik edinmeliyiz.

  • Zubeyde17 Ağustos 2018 03:34

    2002 de gelir gelmez yaptığınız ikizyasaları iptal edin ayasofyayı ibadete açın incirliği kapatın islam ülkeleri birliğini natosunu ekomik işbirliğini kurun ozaman bu pislikler susarlar yok olurlar

  • Erkan Varol17 Ağustos 2018 00:36

    "Kurt kışı çıkarır ama yediği ayazı asla unutmaz." Türk atasözü.

  • Kadir yildirim17 Ağustos 2018 00:04

    Yap lan yap.. istedigini yap. Sizden korkan sizin gibi olsun... basiniz kiciniz ayrı oynar... birimizin dediği oburunuz tutmaz.. dansozler. .. oynayın bakalım. ... Yahudi oturtmalari.

  • köfteci17 Ağustos 2018 00:04

    BU YAPTIRIMLAR RUSYAYI FENA ETTİ AMA BİZ RUSYADAN BÜYÜK BİZE BİR ŞEY OLMAZ RUSLAR VOTKA.BİZ AYRAN İÇİYORUZ

  • fafa16 Ağustos 2018 23:59

    İki de bir tehdit etmeyi bırakın adam gibi konuşun.Dünyanın huzurunu kaçırdınız.Unutmayın yenilen siz olacaksınız.

  • Yalnız kalp16 Ağustos 2018 23:58

    Ölmek var dönmek yok başkanımızın ve Türkiyemizin her zaman arkasindayiz

  • baturayersin16 Ağustos 2018 23:23

    kıbrıs savaşında amerika ambargo koymuş bizde ASELALSANI KURMUŞUZ Bu seferde daha faydalı işler yaparlar sebep olur işalah

  • Bir atasözü16 Ağustos 2018 22:57

    Isıracak köpek dişlerini göstermez.

  • Danismaz16 Ağustos 2018 22:24

    Demek dolar kalinin dedigi gibi sebeplerden degilde abd den olumsuz aciklama gelmediginden dusuyirmus 2gundur

  • Dedektif Xx16 Ağustos 2018 22:20

    Ekonomik savaş başlattılar, şimdide boyun eğin diyorlar!.. Bu millet neler gördü!.. Devletimize desteğimiz tamdır... Tam bağımsız Türkiye ve tam bağımsız ekonomi için neyimiz varsa ortaya koyarız! Siz bu milleti zor zamanlar içinde sınayalı çok oldu, unutmuşsunuz!.. Hatırlayacaksınız!..

  • Halil Demirci16 Ağustos 2018 22:18

    Geri dönülmez bir yoldayız artık geri dönülmez

  • Vatan Aşkı16 Ağustos 2018 22:16

    Bu saatten sonra varsın 10 tl olsun yeter ki onursuz olmasın aşk

  • Okn okn16 Ağustos 2018 22:11

    İyi hareketler değil bunlar. .her iki ülke içinde. .ezilen şirketler halka oluyor. .

  • Fırat16 Ağustos 2018 22:46

    Kardeş brunson denil katil yıllarca doğuda pkk yı yönetti hiç bi korkmazsın şehitten allahtan be gafil geri adım atıcaz biz türk oğlu türküz geri adım anca çıkarlarımız doğrultusunda atarız geri dönen kansız olsun

  • Sakin borsacı16 Ağustos 2018 22:01

    Bu adamlar tehditle şantajla sonuç alabileceklerini gerçekten zannediyorlar mı? Eğer öyleyse bu adamların yönetiminde Dünya yandı desene. Türkiye'nin dik ve vakur duruşu diğer ülkelere ders olacaktır. Artık öyle her istediklerini yapamayacaklar. Ne olur, belki soğan ekmek yeriz ki buna zaten alışkınız ancak ABD artık öyle her istediğini her yerde yapamaz. Biri çıkıp bu özveri-yiğitliği yapacaktı bu bize Türklere nasip oldu.

  • Sivaslı Raci16 Ağustos 2018 23:38

    Çok haklısın, bir çok ülke tırstığı için ABD ye cevap bile veremiyordu. Çin ve Rusya dahi ekonomik olarak teslim oldular neredeyse. Bizim bu dik duruşumuz onların da kendine gelmesini sağlar umarım. Ne bu ya, insan bir kere ölür. Korkmayalım belki biraz sıkıntımız olabilir ancak Dünya'da da sadece ABD yok. Sadece biraz dikkat edelim, diğer ülkelere de sonuna kadar güvenmeyelim, Dünya idaresi sadece menfaat üzerine dönüyor. Dengeli olmakta da fayda var.

  • FATİH İSLAMBUL116 Ağustos 2018 22:41

    bizi sudiarabistan ve mısır ve bazı korkak satılmış araplar sandılar çünkü onları esir aldılar kendilerine emir eri yaptılar şimdi dik durma zamanı

  • Tamam 16 Ağustos 2018 22:39

    Tavuk döner ayran hocam standart

  • Kamil16 Ağustos 2018 22:00

    Zaten Amerika ile fazla ticaretimiz yok. Ancak bizi sonuna kadar zorlayacak ruhsuz Amerika. Bizi fazla etkilemez ancak sessiz kalmamak lazım ve Biz de yeni müttefik ülkeleri yavaş yavaş belirleyip uzun şekilde nasıl olabileceği konusunda konuları konuşmaya baslayabiliriz. Ayrıca Amerika ya kullanması için tahsis edilen üsler geri alınıp TSK ya devredelim. Amerika ile ilişkileri dondurduk deyip ilişkileri en alt seviyeye indirelim. Alınacak uçak anlaşma lari dahil her türlü Amerika şirketleri ile yapılan anlaşmalar güvenlik sebebiyle askıya alındı diyelim. Dolar kullanımıni yasaklayalim Türkiye de. Ciddi ciddi önlemler alalım belki çok daha iyi düşünür Amerika. Yada bu iş yürümez ve de Amerikanin tetiklemesi ile yeni dünya düzeni oluşmaya baslayabilir. Belkide daha iyi bir düzen gelir. Ama Amerikan baskısı altında ezilmek Türkiye nin hak ettiği şey değil. Umarım tez zamanda bu işler çözülür.

  • Doğrucu Davut17 Ağustos 2018 00:50

    Bekara karı boşamak kolay. Bizim aklımıza gelen siyasi iradeninde aklına geliyordur elbet. Yani işler bizim düşündüğümüz gibi değildir. Bir adımı atarken öncesi ve sonrası mutlaka analiz ediliyor dur. Yoksa elimizi tutan yok. Yani istersek kapatır buradaki yabancı askerleri ülkelerine gönderebiliriz.Ama birde sonrası var.Natosu müttefikliği vs vs Dün rusyayla papaz olmuştuk şimdi aramız hiç olmadığı kadar iyi. Her hayırda bir şer her şerde bir hayır vardır inşaallah bu şerden de bir hayır çıkar ülkemiz için.

  • Düşünen adam17 Ağustos 2018 00:38

    Doğru Abd ile fazla ticaretimiz yok gibi ama abdnin iranla da fazla ticareti yok. Zaten bu okadar önemli değil. Sorun adamlar üçüncü kişiler (devletler)le yaptığımız ticarete takoz olabilirler. Yani avrupa birliğine Türkiye ile ticaret yaparsanız sizede yaptırım uygularız derlerse işte gerçek sorun orda olur çünkü ciddi ihracat ithalatımız avrupa ülkeleriyle.Avrupalıların şu an tek derdi ülkemize sağladıkları kredilerin geri dönüşünde sorun yaşama riski ve ülkemizdeki yerleşik yatırımlarının akibetinden endişeleri yani. Allah CC ülkemize yardım etsin sonuçta müslüman ülkelerdeki samimiler gerçekten bize güveniyor. Emperyalizme karşı şu an bizden başka dik duran yok.

  • KEMAL16 Ağustos 2018 21:40

    İstediginiınz,kadar,yaptırım,uygulayın,TÜRK,HALKI,,BİRLİK,oldumu,hiçbirsey,olmaz

  • Fırat16 Ağustos 2018 21:35

    siz kimsiniz lann abd bitti artık bitti milyarlarca dolar borcu olan batak bi ülke dicem de ülke dediğin yerin tarihi olur lan soysuzlar geri atanın kanı aksın emi

  • Ali kıranlık bitti16 Ağustos 2018 21:29

    El’ mi yaman bey’ mi yaman görelim bakalım. Gülen, kaç kişinin ölümüne sebep oldu ama onu vermiyorsunuz

  • can16 Ağustos 2018 21:24

    2016 beri akılları neredeydi bu ahmakların ...bunların derdi papaz degil gibi hadi hayırlısı....

  • Umut. Dünyası16 Ağustos 2018 21:18

    Bu saatten sonra hiç birşey. eskisi gibi olmaz. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın

  • Bika16 Ağustos 2018 21:15

    Halkbank cezasını kesecek olan bakan yaptırımdan bahsediyor.

  • gobel6616 Ağustos 2018 21:14

    Elinizden geleni arkanıza koymayın ki boyunuzun ölçüsünü görelim.

  • Ygs16 Ağustos 2018 21:40

    Ne zaman açıklanıyor halk bankasıyla olan yaptırım yada ceza