E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ile Türkiye arasında kritik Brunson görüşmesi---

ABD ile Türkiye arasında kritik Brunson görüşmesi

ABD ile Türkiye arasında kritik Brunson görüşmesi
16 Ağustos 2018 - 20:29 borsagundem.com

Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, papaz Brunson konusu da dahil olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin de değerlendirildiği bir görüşme yaptı

ABD'de Cumhuriyetçilerin önemli isimlerinden Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç bir araya gelerek, Türkiye'de yargılanmasına devam edilen Amerikalı papaz Andrew Brunson konusu da dahil ikili ilişkilerin değerlendirildiği görüşme yaptı.

Senatör Graham ile Büyükelçi Kılıç, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalar yaptı.

Graham paylaşımında, "Bugün Türkiye Büyükelçisi ile papaz Brunson ve diğer konular hakkında samimi ve verimli bir toplantı gerçekleştirdim." ifadesini kullandı.

Graham'in sosyal medya paylaşımının hemen ardından Büyükelçi Kılıç da Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

DİPLOMATİK KANALLARIN AÇIK OLMASINA VURGU

Kılıç açıklamasında, "İkili ilişkiler üzerine Senatör Graham ile yapıcı ve samimi bir görüşme gerçekleştirdik. Ortak ajandamız üzerine temel konularla ilgili görüşlerimizi paylaştık. Yapıcı bir diyalog için diplomatik kanalların açık olmasının önemi üzerinde mutabık kaldık." bilgisini aktardı.

Graham hafta sonunda Amerikan televizyon kanalı Fox TV'de yaptığı açıklamalarda "Türkiye ile ilişkilerin tamir edilmesi çağrısında" bulunmuştu. 
Büyükelçi Kılıç, ayrıca pazartesi günü Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Beyaz Saray'da bir görüşme yapmıştı.

Türkiye'deki yargı süreci devam eden Amerikalı Papaz Brunson ile ilgili iki ülke yetkilileri arasında geçen hafta Washington'da görüşmeler gerçekleştirilmişti.

ABD'den Türkiye'ye 'yeni yaptırım' açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ww16 Ağustos 2018 23:27

    Neresi kritik ?

  • Muhsin Sarı16 Ağustos 2018 22:02

    Atilla ile Papaz iyi bir takas olur.Hiç piyasaları germeye gerek yok.Herkes kendi yoluna bundan sonra abd ile ilişkileri tamamen askıya alalım..Büyükelçiliklerimizi çekelim.İncirliği abd ye kapatalım.Ticari ilşkilerimizi tamamen keselim.Hiç bir abd vatandaşı ülkemize gelmesin bizde abd ye gitmeyelim.Gün gelir yönetim değişir.Tekrar barışırız ama bence küs kalmakta fayda var ortak olan hiç bir şeye girmeyelim.Yüzümüze gülüyorlar dostuz müttefikiz felan yani timsah gözyaşları.

  • erhan17 Ağustos 2018 00:03

    Evet, söylediklerini yaparsak piyasa hiç gerilmez

  • tespit 16 Ağustos 2018 21:08

    yapin gali birşeyler de insanlar işine baksın