E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'ye tehdit gibi S-400 açıklaması---

ABD'den Türkiye'ye tehdit gibi S-400 açıklaması

ABD'den Türkiye'ye tehdit gibi S-400 açıklaması
17 Temmuz 2018 - 12:46 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Müsteşar Yardımcısı Vekili Tina Kaidanow, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın almasının Türkiye için ciddi sonuçları olacağı yönünde tehditte bulundu

İngiltere'de gerçekleştirilen Farnborough havacılık fuarında gazetecilere konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Müsteşar Yardımcısı Vekili Tina Kaidanow, Ankara'nın Rus hava savunma sistemlerini alma konusunda daha da ileriye gitmesi halinde yaptırımların 'sadece bir başlangıç' olacağına işaret etti. 

'BU SİSTEMLERİN RUSLARDAN ALINMASINDAN ENDİŞELİYİZ'

Türkiye'nin S-400 satın alması konusunda değerlendirmede bulunan Kaidanow şunları söyledi:

"Müttefiklerimizin (Türkiye) satın aldığı sistemlerin diğer müttefiklerimiz için de destekleyici nitelikte olduğundan emin olmak istiyoruz. Sınır ötesindeki dostlarımız ve partnerlerimiz bunun gerçekten ciddi bir iş olduğunu anlamalı. Alışverişlerini yaparken bunu göz önünde bulundurmalarını umuyoruz. Türkiye'nin bu alımları yapmasının, özellikle de Rusya'dan S-400 satın almasının çok ciddi sonuçları olacağını anlamasını istiyoruz."

"Bu sistemlerin Ruslardan alınmasından endişeliyiz" diyen Kaidanow, Türkiye'nin S-400 satın almasının Rusya'nın Avrupa da dahil farklı bölgelerde 'uygunsuz' davranışlar sergilemesini sağlayacağından endişe duyduklarını belirtti.

'TÜRKLERE PATRİOTLAR AÇISINDAN NELER YAPABİLECEĞİMİZ KONUSUNDA BAZI BİLGİLER VERMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Müttefikler için destekleyici olan sistemin Patirot füze savunma sistemi olduğunu söyleyen Kaidanow "Türkiye söz konusu olduğunda, bize göre bu Patriot. Türklere Patriotlar açısından neler yapabileceğimiz konusunda bazı bilgiler vermeye çalışıyoruz" dedi.

 Kaidanow, Washington'ın 'ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası'nı (CAATSA) yasasını kabul ettiğini ve bu çerçevede savunma alanında Rusya ile işbirliği yapan kuruluşlara yaptırım uygulandığını hatırlattı.

ABD geçen ay Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemini alması halinde F-35 savaş uçakalrının teslimatını englleyebileceği uyarısında bulunmuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatansever18 Temmuz 2018 23:07

    uçakları da rusya dan alırız bıktık sizin bizi kandırmanız dan siz pkk yı başımıza musallat edin ondan sonra beraber devriye görevi yapalım deyin

  • POLAT ALEMDAR18 Temmuz 2018 09:35

    demekki doğru yoldayız abd ülkemizin hiç bir iyiğini istemez.ayrıca ülkemizdeki tüm pisliklerin altında ve ölen tüm şehitlerimizi kendileri yapmışlardır.

  • Vatandaş17 Temmuz 2018 18:01

    ABD Almayın diye çok ısrar ettiğine göre demek ki S-400 ler ÇOK ETKİLİ SİLAH. Alın gitsin hemde çok çabuk ve fazla olarak.

  • mali 17 Temmuz 2018 16:37

    ABD Türkiye'ye S400 yerine nükleer santral yapımı teklif edebilir!

  • Yorumspor17 Temmuz 2018 16:22

    Aselsan ile Fransız EUROSAM şirketi arasındaki uzun menzilli füze savunma sistemi Türkiye'nin elini güçlendirecektir. Bu sistemin diğer Türkiye Cumhuriyeti devletlerine satışı kolaylıkla yapılacaktır.

  • .)17 Temmuz 2018 15:41

    hava gücü f lardan ya rus malu su lar yada f5 ler en son teknoloji... kara gücü türklerin çok iyi aşırı iyi hatta. tek problem s400 gibi karadan havaya rket sistemleri. bunu s400 ve patriot larla kapatmamız şart. s400 ler aşırı iyi bir teknoloji kusursuz ve hatasız nerede ise. örnek. abs ırak a saldırdıgında buna benzzer sistemler olsa hava da kuş uçurtmazdı saddam. aynı biçimde suriyede olsa yine havada kuş uçurtmazdı. çok yararlı sistem. sonrasında ar-ge ortaklığı olursa gelişime açık füzeler yapılabilir kıtalar arası yani.

  • ERTAN17 Temmuz 2018 14:08

    türkiyenin en büyük düşmanı abd dir bıktık artık bu eşkiyadan...

  • sscb17 Temmuz 2018 13:56

    bir kızıgınlıkla gidip S400 almak akıl işi değil, birden bire mi oldu sanki ihtiyacımız

  • gobel6617 Temmuz 2018 13:34

    Türkiye'ye savunma sistemlerini satmamanın ABD'YE ciddi sonuçları OLACAĞINI KEŞKE ÖNCE SİZ DÜŞÜNEBİLSEYDİNİZ. Hala akıllanmadınız bir de uçak satmayız blöfünün sonuçlarını da düşünün artık.S-400 olayı bitti önünüzdeki olaylara bakınız.

  • ali17 Temmuz 2018 12:50

    yav he he, siz önce trump ile olan mücadelenizi kazanın sonra bizimle uğraşırsınız..