E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den S-400'ler için iki açıklama---

ABD'den S-400'ler için iki açıklama

ABD'den S-400'ler için iki açıklama
12 Eylül 2017 - 20:45 borsagundem.com

Türkiye ile Rusya arasında S-400 anlaşması sonrasında ABD'den iki yorum geldi. Pentagon Sözcüsü Michael, 'Endişelerimizi Türk yetkililere ilettik' dedi. Dışişleri sözcüsü Nauert ise "Kaygı verici" ifadesini kullandı

Türkiye ile Rusya arasında S-400 füze savunma sistemleri için imzaların atılmasının ardından ABD'den peş peşe iki açıklama geldi. 

Pentagon Sözcüsü Johnny Michael, "Muhtemel S-400 alımına ilişkin endişelerimizi Türk yetkililere ilettik. Türkiye'yi bölgedeki tüm tehditlere karşı savunmak için en iyi seçenek, NATO sistemleriyle bir arada çalışabilecek füze savunma sistemidir" dedi.

Türkiye'nin uzun vadeli füze savunma ihtiyaçları için ABD de dahil olmak üzere NATO müttefiklerinin füze savunma sistemlerini takip etmeyi sürdürdüğünü kaydeden Michael, Washington'un Türkiye tarafından satın alınan ekipmanların teslimatını hızlandırma yükümlülüğüne bağlı olduğunu da belirtti.

DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ: KAYGI VERİCİ DURUM

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ve Rusya arasındaki S-400 füze savunma sistemi alımı görüşmelerine ilişkin, "NATO üyesi ülkelerin NATO sistemleriyle uyumlu askeri malzeme kullanmaları önemli" dedi.

Sözcü Nauert, günlük basın toplantısında bir soru üzerine Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 savunma sistemi görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Nauert, "NATO üyesi ülkelerin NATO sistemleriyle uyumlu askeri malzeme kullanmaları önemli. Rusya sistemi, eğer Türkiye bahsedildiği gibi S-400'leri alırsa bu standartlara uymaz ve bu bizim için kaygı verici bir durum" diye konuştu.


MEHMET ŞİMŞEK: TÜRKİYE GÜVENİLİR BİR NATO MÜTTEFİKİDİR
Öte yandan konu hakkında Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin güvenilir bir NATO müttefiki olduğunu yazdı ve Yunanistan'ın elinde de S-300 sisteminin olduğunu hatırlattı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alp13 Eylül 2017 14:13

    HADİ BE...KIYTIRIK ARTIK ÇAĞ DEĞİŞTİ YÖNETİM DEĞİŞTİ...KÖLELİK YOK..DÜNYA HALKLARI UYANIYOR....

  • Bika13 Eylül 2017 10:17

    Silah alışverişi bazı aracıları zengin etmeye yarıyor, vatandaşa herhangi bir faydası yok.

  • goygoy13 Eylül 2017 08:37

    Evet Yılmaz, S400 aldık diye kriz çıkacak ülkede,, Sınırındaki terörist unsurlara ülkemize karşı kullanılmak üzere yüzlerce tır mühimmat yardımı yapılırken aklına ilk gelen şey Yunanistandaki gibi kriz mi oldu ?

  • Sabri gökçe13 Eylül 2017 08:14

    Senin ortadoguda yaptıkların kaygı verici olmuyor da Turkiyenin Rusyadan füze alması kaygi verici oluyor oylemi

  • fatih,islambul13 Eylül 2017 07:34

    BİZE FÜZE VERMEYEN TEKNELEJİ SATMAYAN AMERİKA RUSYADAN ALINCA KIZIYOR NATODA BİZİ YANLIZ BIRAKTINIZ P.K.K. TÖRERİSLERİNE YARDIM EDİN ON BİNLERCE SİLAH YUVUN BU SİLAHLAR TÜRKİYEYE KARŞI KULLANILACAK TÖRERİS AMERİKA BÖLGEDEN DEFOL

  • Hüseyin12 Eylül 2017 23:52

    Çok güzel bir yorum. Bravo. Napacakşarını şaşırmış durumdalar. Birisi bir şey yapıyor. Diğerleri irdelemeden destek olacak laflar söylüyorlar.

  • yılmaz12 Eylül 2017 20:52

    Yunanistanda kriz oldu bizde de olsun mu ?