E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD büyümesi piyasayı etkileyebilir---

ABD büyümesi piyasayı etkileyebilir

ABD büyümesi piyasayı etkileyebilir
25 Mart 2016 - 09:14 borsagundem.com

ABD 2015 son çeyrek büyüme rakamları bugün açıklanacak kritik tek veri olacak

Küresel piyasalar bugün itibariyle paskalya tatiline girmesiyle birlikte endeksler ve emtialar işlemlere kapalı olacak. Sadece paritelerin işlem göreceği günde hacmin oldukça düşük ve sakin bir gün olacağını söyleyebiliriz. Bugün piyasalar için önemli olabilecek bir gelişme ise ABD büyüme verilerinin açıklanması. 2015 son çeyreğinin rakamları açıklanacak olup, daha önce öncü verileri takip etmiştik. Ocak ve Şubat ayında gelen öncü veriler sırasıyla %0.7 ve %1.0 olarak açıklanmıştı. Bugün açıklanacak rakamlarda ise beklenti %1.0 olarak görünüyor. Verilerin beklentiler dahilinde ya da üzerinde açıklanması halinde EURUSD paritesinde aşağı yönlü hareketler görebiliriz.

ABD - Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Çeyreklik) Beklenti:%1.0, Önceki: %1.0

Teknik olarak EURUSD paritesine baktığımızda ise 1.1330 seviyesinde önemli bir direnç seviyesinin test edildiğini ve bu seviyenin aşılamadığını söyleyebiliriz. Ayrıca bu seviyede günlük grafiklerde ikili tepe görünümünden bahsedebiliriz. MACD indikatöründe negatif korelasyon oluşması ve sat sinyali üretmesi, grafikte ikili tepe formasyonu görünümünü güçlendiriyor. 200 günlük hareketli üssel ortalama seviyesi olan 1.1110 önemli bir destek seviyesi olarak ortaya çıkıyor. Fiyatların bu seviyeyi aşağı kırması halinde düşüş yönün trendin güçlenebileceğinden bahsedebiliriz.

Kerem Muçe - İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hurı25 Mart 2016 11:55

    hıc bı sey olmaz verıler falan hepsı tras inanmayın ne dıyolardı fed faız artırırsa kur cıkar aralıkta artırdı kur dustu.avrupa merkez genıslemeyı artırrısa parıte vduser dıyolardı ne oldu parıte cıktı hepsı traşşşşş.