E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYunanistan'ın ev ödevleri kabarıyor---

Yunanistan'ın ev ödevleri kabarıyor

Yunanistan'ın ev ödevleri kabarıyor
19 Eylül 2011 - 12:05 borsagundem.com

AB ve IMF, Yunanistan'ın tedbirlerin uygulanmasını hızlandırmasını istiyor

Yunan medyasında yer alan haberlerde, Yunanistan'ın uluslararası kreditörlerinin yardım fonunun yeni dilimini serbest bırakmak için Atina'ya hızlandırması gereken 15 tedbirden oluşan bir liste sundukları belirtildi.
Yunan medyasında yer alan listeye göre, Atina'nın kamu çalışanlarını işten çıkarmaya başlaması, kamu çalışanları ve emeklilere ödenen maaşlarda kesinti veya dondurma yoluna gidilmesi, ısınma yakıtında vergi artırılması, zarar eden kamu kuruluşlarının kapatılması, sağlık harcamalarının azaltılması ve özelleştirmenin hızlandırılması gerekiyor.
Bu tedbirlerin hepsinin, Yunanistan parlamentosunun Haziran'da AB/Uluslararası Para Fonu (IMF) yardımını alarak iflastan kurtulabilmek için kabul ettiği orta vadeli bütçe planı içinde zaten yer aldığı belirtildi.
Bu arada, IMF'nin Yunanistan temsilcisi Bob Traa bugün yaptığı açıklamada bu ülkenin yardım planı kapsamında belirlenen reformları uygulaması ve vergi toplamada iyileşme sağlaması gerektiğini söyledi. Traa, "Top Yunan sahasında. Şimdi esas olan bunların uygulamaya geçirilmesi" dedi.
Yunanistan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos da harcamalarda kısıntının 2012 bütçesinin önceliklerinden biri olacağını belirtti. Venizelos ile AB/IMF heyeti yetkililerinin bugün bir telekonferansa katılmaları, ardından da Yunanistan'ın kurtarma fonlarını alabilmesi için atması gereken adımlarının ele alınacağı kabine toplantısının yapılması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)