E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDOĞAN ENERJİ IRAK'TA PETROL ÇIKARACAK---

DOĞAN ENERJİ IRAK'TA PETROL ÇIKARACAK

DOĞAN ENERJİ IRAK'TA PETROL ÇIKARACAK
29 Haziran 2009 - 11:56 borsagundem.com

Doğan Holding'in bağlı ortaklığı Doğan Enerji Irak'ta petrol arama ve çıkarma faaliyetlerinde bulunmak için 2 ayrı proje şirketine yüzde 50 oranında ortak oldu.

Şirketin ortaklığa yönelik KAP'a gönderdiği açıklama ise şöyle: "Bağlı ortaklıklarımızdan Doğan Enerji Yatırımları Sanayi Ticaret A.Ş.'nin (Doğan Enerji) petrol ve doğalgaz arama ve geliştirme faaliyetleri ile ilgili olarak stratejik ortaklıklar kurulması ve muhtemel işbirliği imkanlarının araştırılması konusunda çalışmalara başlamış olduğu daha önce kamuya duyurulmuştur. Doğan Enerji bu kapsamda, Irak'ın kuzeyinde yer alan Erbil arama ve geliştirme ve Khalakan arama projelerini yürütmek üzere oluşturulan 2 ayrı proje şirketine her birinde doğrudan %50 oranında hisseye sahip olmak suretiyle yatırımcı olarak dahil olmuştur. İştirak edilen proje şirketlerindeki diğer hissedarlar İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri kökenli kurumsal yatırımcı kuruluşlar olup, bu kuruluşların Grubumuz ile doğrudan ya da dolaylı sermaye ve/veya yönetim ilişkisi bulunmamaktadır. Üretim dönemi imtiyazları 20 yıl olan bu projelerden Erbil sahasında petrol keşfi yapılmış olup, üretimin 2011 yılında başlaması öngörülmektedir. Öte yandan, Khalakan sahasındaki faaliyetler 2009 yılında sismik veri toplama çalışmaları ile başlayacak olup, faaliyetlere 2010 yılında bir arama kuyusuyla devam edilecektir. Her iki proje kapsamında, söz konusu sahalarda petrol üretiminin başlamasına kadar geçecek sürelerde yapılacak yatırım harcamaları için gerekli kaynakların 40 milyon ABD Doları 2009 yılında olmak üzere, toplam 80 milyon ABD Dolarlık kısmının Doğan Enerji tarafından sağlanması öngörülmektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)