Ana SayfaPiyasaYaprak ve Karsu Tekstil sorusu---

Yaprak ve Karsu Tekstil sorusu

1 / 2
Yaprak ve Karsu Tekstil sorusu
23 Mayıs 2018 - 07:53 www.borsagundem.com

DÜZENSİZ KÂRLILIK ÇIKIŞA ENGEL

SORU- Yaprak borsaya kote edilen fiyatın yarı değerinde bile değil. Sebebi nedir? 

Yaşar kaba 

CEVAP- Borsada gerçekleştirilecek işlemlerde riski düşürmek için büyüyen firmaların takip edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır. Eğer şirket gelir ve kârlılığını düzenli olarak artıramıyorsa hissenin fiyatı da buna bağlı olarak yükselme potansiyelini büyütecektir. Öte yandan gelir ve kârlılıktaki düşüş ya da düzensiz iniş çıkışlar hisseye ilgiyi düşürecek ve buna bağlı olarak hissenin fiyatının düşme olasılığını artıracaktır. Yaprak Süt ve Besi Çiftlikleri’ni değerlendirirken bu durumu göz önünde bulundurmakta yarar var. 

Mayıs 2011’de borsaya gelen hisse, halka arzdan sonra düzeltilmiş verilerle bir ara 8,76 TL’ye kadar çıktı. Ancak yaşanan prim fazla uzun sürmedi ve sonrasında sürekli olarak geriledi. Hisse, geçen süre zarfında zaman zaman yukarı çıkışlar sergilese de son olarak 22 Mayıs 2018 günü kapanışını 2,10 TL’den gerçekleşti. Gözlemlendiği kadarıyla firmanın kârını düzenli olarak büyütememesi en önemli sıkıntısı. Geçmiş yıl mali tabloları incelendiğinde de kârını bazı yıllar artırırken bazı yıllar düşürdüğü görülüyor. Bu durum hisseye olan talebi düşürürken fiyatının da gerilemesine yol açıyor. İstikrarsız yapıya sahip firmalar yerine gelir ve kârlılığını düzenli olarak büyüten şirketlerin takip edilmesinde yarar var.   

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR23 Mayıs 2018 09:36

    bu hisseyi bir yada iki kişi döne etmektedir.o kişiler hisseye yüklenmedikce bu hisse birşey olmaz.

  • belirsizlik23 Mayıs 2018 09:24

    üstat hep karlılığa vurgu yapıyorsunuz da ekgyo da güzel kar yokmu mesela ama gel gör ki fiyata yansıyan bir durum yok sürekli satış var.