Ana SayfaPiyasaYaprak ve Karsu Tekstil sorusu---

Yaprak ve Karsu Tekstil sorusu

2 / 2
Yaprak ve Karsu Tekstil sorusu
23 Mayıs 2018 - 07:53 www.borsagundem.com

BİRİKMİŞ ZARARINI KAPATMALI

SORU- Karsu Tekstil neden yükselmiyor? Bana zarar demeyin. Zarar eden bir sürü hisse çıkıyor. Bu hisse neden çıkmıyor? Üzerinde oyun mu var?  

Ahmet Kasap 

CEVAP- Fizik olaylarında aynı sebepler aynı sonuçlara yol açar. Ancak insan iradesinin işin içine girdiği olaylarda aynı sebepler hep aynı sonuçları doğurmaz. Bunun nedeni insanın düşünce yapısının farklı işlemesi ile alakalıdır. Bu nedenledir ki sosyal olaylarda çok çok aynı sebepler aynı sonuçları doğurabilir diyebiliriz. Fakat kesin olarak fizik olaylarında olduğu gibi sonucu garanti etme olasılığı söz konusu olamamaktadır. Borsada işlem gören hisseler için de benzer durum söz konusudur. Genel doğru zarar eden firmalara ait hisselere talebin olmayacağı ve buna bağlı olarak bu tür hisselerde düşüş ihtimalinin ağırlık kazanacağıdır. Ancak bu durumun her zaman için geçerli olmayacağını söylemek de mümkün değildir. Söz konusu genel doğrunun her zaman için çalışmayacağını yatırımcıların bilmesi gerekir. Bununla birlikte bu genel doğrunun varlığını ortadan kaldırmayacaktır. Karsu Tekstil hissesini değerlendirirken de bu bakış açısını göz ardı etmemeli. Sürekli zarar eden şirketin son açıklanan üç aylık bilançosunda da zarar devam ediyor. Aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonunda da zarar açıklaması sürpriz olmayacak. Birikmiş geçmiş yıl zararı 37,2 milyon TL olan şirket, zarar etmeye devam ettiği sürece uzun vadede hissenin çıkması için gerekli olan zemin de oluşamayacaktır. Kuşkusuz piyasadaki genel dalgalanmaya bağlı olarak hissede inişler ve çıkışlar yaşanabilir. Ancak hisseyle ilgili beklentiye girebilmek için öncelikle firmanın geçmiş yıl zararını kapatabildiğini görebilmek gerekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR23 Mayıs 2018 09:36

    bu hisseyi bir yada iki kişi döne etmektedir.o kişiler hisseye yüklenmedikce bu hisse birşey olmaz.

  • belirsizlik23 Mayıs 2018 09:24

    üstat hep karlılığa vurgu yapıyorsunuz da ekgyo da güzel kar yokmu mesela ama gel gör ki fiyata yansıyan bir durum yok sürekli satış var.