Ana SayfaPiyasaAltın, dolar ve borsa için uzmanından öneriler---

Altın, dolar ve borsa için uzmanından öneriler

1 / 7
Altın, dolar ve borsa için uzmanından öneriler
12 Temmuz 2016 - 10:19 www.borsagundem.com

İngiltere'de 'AB'ye hayır' sonucu, piyasalarda yeni hesapları beraberinde getirdi. Hisse senedi piyasaları düşerken, güvenli liman arayışının arttığını söyleyen Destek Menkul Genel Müdürü Tuna Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde AB temelli küresel kaygılarla altın ve dolar öne çıkacak" diyor. Borsada henüz alım için erken olduğunu anlatan Yılmaz'a göre 75.000'in altında alımlar getiri potansiyelini artıracak.

Piyasalar oldukça hareketli bir süreç yaşıyor. Yurtiçi piyasalar, FED'in faiz artışı sürecini ve TCMB'nin faiz indi­rim hamlelerini izliyor. FED'in mart ve haziran ayı toplantıları sonrasında faiz artış sürecinin yavaş olacağı beklentisiyle küre­sel olarak gelişmekte olan ülke para birimleri değer kazanma eğilimindeydi ve bundan Tür­kiye piyasaları da nasibini alıyordu. Gözler ise İngiltere'deki Brexit referandumuna çevrilmişti. Beklenti İngiltere'nin AB'de kalacağı yönün­deydi. Ancak referandumdan, "AB'den ayrılma" yönünde sürpriz bir karar çıktı. Böyle bir or­tamda da piyasalar tamamen riskli varlıklardan kaçarak güvenli varlıklara yöneldi. Almanya'da, Japonya'da tahvil faiz oranları rekor düşük se­viyelere gerilerken, borsalarda sert satışlar ya­şandı. TL'nin içinde bulunduğu gelişmekte olan ülke para birimlerinin de Brexit sonrası değer kaybettiğini gördük. İşte hesapların yeniden ya­pıldığı böyle bir ortamda, bundan sonraki piya­sa beklentilerini, yatırım stratejilerini Destek Ya­tırım Genel Müdürü Tuna Yılmaz ile konuştuk.

-İngiltere'nin AB'den ayrılmasının olası so­nuçlarını değerlendirir misiniz?

-İngiltere'nin Avrupa Bölgesi'nden ayrılma­sı piyasaları uzun süre rahatsız etmeye devam edecek. İngiltere'nin bölgeden ayrılma sürecinin en az iki yıl sürmesi bekleniyor. Bu süreç içinde İngiltere, Avrupa Birliği ile ticaret, göçmenlik, serbest dolaşım gibi konuları tekrar görüşmeye başlayacak. Aynı zamanda, başta Fransa olmak üzere diğer Avrupa ülkeleri, bölgeden çıkmak için yeni kampanyalar başlatabilir. Bu da AB'nin geleceğinin sorgulanmasına neden olabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)