Ana SayfaPiyasaAltın, dolar ve borsa için uzmanından öneriler---

Altın, dolar ve borsa için uzmanından öneriler

3 / 7
Altın, dolar ve borsa için uzmanından öneriler
12 Temmuz 2016 - 10:19 www.borsagundem.com

-Döviz piyasasında beklentileriniz nedir? Dolar/TL'de yeni zirveler görülür mü? Ya da 2,80 altına doğru yeniden sarkma olur mu?

-İngiltere'nin AB üyeliğinden çıkma sü­recine girmesi TL varlıklarını zayıflatırken, pi­yasaların dolara yönelmesini tetikledi. Normal şartlarda FED iyimserliğinden kaynaklı daha çok gevşemelerin olduğu bir kur hareketi izleyecek­tik. Fakat şuan itibarıyla yönün yine yukarı dön­düğünü görüyoruz. Dolayısıyla 2,80'in altında bir fiyatlama önümüzdeki süreçte görülmesi dü­şük bir olasılık. 2,90-2,85 aralığı önemli destek bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Önümüzdeki dönemde bu bölgelerin üzerindeki her fiyatlama kuru tekrardan 3,00 ve üzerine götürebilir.

-Euro/dolar parkesinde nasıl bir seyir olur?

-Euro/dolar paritesinde İngiltere gelişmeleri önümüzdeki dönemde de fiyatlanacak gibi gö­rünüyor. İngiltere'deki kritik referandumda üye­likten çıkma kararının alınması Euro/dolar ta­rafında satışları beraberinde getirdi. Dolayısıyla piyasalar bu belirsizlik döneminde Euro yerine daha çok dolar tarafına kayabilir. Bu da parke­de düşüşlerin devam edeceği anlamına geliyor. Kritik referandum sonrası parite 1.09 seviyelerini görmüştü. 1,09 kritik destek noktası tekrar aşağı yönlü kırılırsa düşüşler 1,07 seviyelerine kadar sürebilir. Elbette bu dönemde diğer AB üyele­rinin durumu ve söz konusu üyeliğin dağılma ihtimali piyasaları yönlendirecek. Genel olarak parkede yükselişlerin sınırlı kalması bekleniyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)