Ana SayfaHisse Öneri Listesi10 hissede yükseliş potansiyeli arttı---

10 hissede yükseliş potansiyeli arttı

2 / 10
10 hissede yükseliş potansiyeli arttı
05 Ekim 2018 - 15:59 www.borsagundem.com

Akbank: ‘Operasyonel verimlilik artışı'

Geçtiğimiz iki yılda şube sayısını %12 azaltarak giderlerini kısma yoluna giden Akbank’ın bu stratejisi ile verimlilik artışı yakalamayı başardığını görüyoruz. Banka, 2Ç18 mali sonuçlarına göre yıllık %30,8 operasyonel kar büyümesi ile sektör ortalamasının üç katı büyüme elde etti. Akbank'ın, 2Ç18'de net faiz geliri tarafında da yıllık %41,5 büyüme ile Yapı Kredi'den sonra sektörün en iyi performans gösteren bankas olduğunu görüyoruz.

TÜFE'ye endeksli tahvillerden yüksek gelir beklentisi

Garanti Bankası ve Akbank, artan enflasyon oranları nedeniyle varlıkları arasında bulunan yüklü TÜFE'ye endeksli tahvil portföylerinden güçlü gelirler elde edecekler.

Başarılı sendikasyon yenilemesi

Akbank, itfası gelen toplam 1 milyar dolar büyüklüğündeki sendikasyon kredisini yenilemek için Eylül ayında uluslararası piyasalarda borçlanmaya çıkarak % 104 oranıyla kaynak sağlamayı başardı. Akbank’ın başarıyla tamamladığı bu operasyon, Türk bankalarının gelecek dönemde yenileyecekleri dış finansman kaynakları açısından da öncü ve moralleri olumluya çeviren bir işlem niteliği taşıyor.

Temettü verimi artacak

5 yıllık ortalamada % 18,6 olan temettü dağıtım oranını %26,5'e yükselttiğini ve temettü verimini de %1,91'den %4,26'ya çıkardığını görüyoruz. 2019' d a da yüksek temettü dağıtımının sürmesini bekliyoruz.

Temel çarpanlara göre ucuz kalıyor

2019 için beklenen F/K ve F/DD rasyoları GOÜ bankalarına görece sırasıyla %50 ve %49 iskontoya işaret ediyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)