Ana SayfaHisse Öneri Listesi10 hissede yükseliş potansiyeli arttı---

10 hissede yükseliş potansiyeli arttı

8 / 10
10 hissede yükseliş potansiyeli arttı
05 Ekim 2018 - 15:59 www.borsagundem.com

Kardemir: 'Yatırımların katkısıyla daha değerli'

Hem hammadde maliyeti avantajı hem de küresel çelik fiyatları marjları desteklemeye devam ediyor

Yurt içi tedarikçilerden sağlanan demir cevherinin fiyat avantajı sağlaması ve küresel savaş endişelerine karşılık Çin’de kapasite azaltımlarının küresel çelik fiyatlarını desteklemeye devam etmesi, şirketin marjlarını belirli seviyede tutmasına olanak sağlıyor. Ayrıca, 2019 yılı ikinci yarısında devreye girmesi beklenen enerji verimliliği yatırımının da katkısıyla 2018-2020 döneminde ortalama FAVÖK marjının, son 5 yıllık ortalama marjı olan % 16,9 seviyesinden %24-,3 seviyesine yükselmesini bekliyoruz.

Satış hacminde 2019 yılı daha iyi bir yıl olacak

Hem piyasalardaki dalgalanma hem de üretim konusunda yaşanan teknik problemler nedeniyle 2018 ikinci çeyrekten itibaren zayıflayan üretim ve satış aktivitesinin, 2019’da ray ve kangal çelik satışlarının artan katkılarıyla iyileşmesini ve 2,24 milyon seviyesinde satış ile tamamlanmasını beklediğimiz 2018 yılının ardından satış hacminin 2019 yılında 2,4¬2,5 milyon ton seviyesine ulaşmasını bekliyoruz.

Tren tekeri yatırımı uzun vadede şirket değerine katkı sağlayacak

Yıl sonunda testleri tamamlanması planlanan yatırım ile birlikte yıllık 200 bin adet tren tekeri üretim kapasitesine sahip olacak şirketin, 2019’da ilk teslimatlarını gerçekleştirmesini bekliyoruz. Artan destinasyonlar ile birlikte demiryolu ulaşımının daha sık tercih edilmesinin, tekerlerde yıpranma ve yenilenme ihtiyacı doğuracak olmasının teker satışlarını destekleyeceğini düşünüyoruz.

Riskler

Küresel ticaret savaşlarının büyüme üzerinde yavaşlatıcı etki yaratması durumunda emtia ve bu doğrultuda çelik fiyatlarında yaşanabilecek düşüş, modelimiz açısından başlıca risk unsuru olarak ön plana çıkıyor. Ayrıca, 2019 yılında ekonomide beklenen yavaşlamanın beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi de iç talepte baskı yaratabilir.


ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)