Ana SayfaHisse Öneri Listesi10 hissede yükseliş potansiyeli arttı---

10 hissede yükseliş potansiyeli arttı

4 / 10
10 hissede yükseliş potansiyeli arttı
05 Ekim 2018 - 15:59 www.borsagundem.com

Pegasus: ’Rüzgan lehine esiyor' 

2018'de rekor seviyeye yükselen turist sayısındaki güçlü momentum sektörü desteklemeye devam ediyor

2017’de Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısında görülen yıllık % 27.8 TL'lik artışın ardından 2018'de de %20'nin üzerinde yaşanan yükselişteki güçlü momentumun sektörü desteklemeye devam edeceğini düşünüyoruz, iç hatlarda ise, Türk Hava Yolları’nın ardından en fazla iç hatlar yolcu sayısına sahip şirketin güçlü konumunun fiyat avantajı nedeniyle güçlenmeye devam edeceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca Türkiye'de en fazla iç hat yolcu sayısını ağırlayan, şirketin ’hub’ olarak kullandığı Sabiha Gökçen Havalimam’nın, İstanbul Yeni Havalimam’mn faaliyete geçmesi ile İstanbul’un merkezine olan mesafede avantajlı duruma geçecek olması nedeniyle talebin artacağını ve şirketin pazardaki konumunu desteklemeye devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bu doğrultuda, 2019’da toplam satış gelirleri ve FAVÖK’ün yıllık bazda sırasıyla %38 ve %42 artacağını tahmin ediyoruz.

Yan gelirlerin ağırlığı artıyor

Şirketin bilet fiyatlarının haricinde gelir elde ettiği yan gelirlerin toplam gelirler içerisindeki payı 2013’teki %14 oranından 2017'de %22 seviyesine çıkarak gelirler içerisinde önemli bir orana yükselirken, Avrupa hatlarındaki yolcu sayısındaki artışın devam edeceğini ve yan gelirlerin toplam gelirler içerisindeki ağırlığının 2019’da %27’ye yükseleceğini öngörüyoruz.

Güçlü euro operasyonel karlılığı destekliyor

Gelir-gider dengesinde euro 'uzun', dolar 'kısa' iş modeline sahip şirketin FAVÖK marjının 2019 yılında yükselerek ortalama 1,21 seviyesinde seyredeceğini tahmin ettiğimiz EURUSD kurundan dolayı yıllık 0,3 puan artarak %14,6 seviyesine yükseleceğini öngörüyoruz.

Riskler

Jeopolitik risklerde beklenmedik bir artış, beklentilerimizin altında gerçekleşecek yolcu doluluk oranları, yolcu büyümesi, bilet fiyatları, tahminlerimizin altında gerçekleşecek EURUSD kuru, Türk Lirasının değer kazanması modelimizde aşağ yönlü başlıca risk unsurları olarak yer alıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)