Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıInvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı---

InvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı

3 / 4
InvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı
31 Ekim 2017 - 10:39 www.borsagundem.com

Piyasalar Abd Etkisi Altında

Abd verilerinin etkisiyle altında değer kaybı devam ediyor. Geçtiğimiz ay TDI verisiyle beraber ortalama saatlik kazançların %0.5 ile beklentiden olumlu gelmesi altında geri çekilmeyi başlatmıştı. Bütçe tasarısının kabulü ve büyüme verisinin %3 oranında gerçekleşmesi altındaki geri çekilmeyi hızlandırdı. 

Bu hafta Trump’ın Fed başkan adayını açıklayacak olması ve cuma günü gelecek olan Tarım dışı istihdam verisin ve ortalama saatlik kazançların beklenenden olumlu gelmesi altında satışları devam ettirebilir. 

Piyasalarda Abd etkisi devam ederken bu haftaki Tarım dışı istihdam verisinin olumlu gelme durumunda Aralık ayı faiz artışını güçlendirebileceği için altında satışların devamına neden olabilir. Altında uzun vadeli işlemlerde bu haftaya dikkat etmekte fayda var.  

GramTL tarafında ise kurdaki yükselişle birlikte Ons altının gerilemesi fiyatı dengelemiş durumda. Kurun 3.80 üzerindeki fiyatlamalarda aşırı alım bölgesi oluşturacağı için GramTL’de kısmı satışlar görebiliriz. 

Teknik olarak baktığımızda Ons altında düşüş trendi devam ediyor. 1270 seviyesinin altında oluşabilecek fiyatlamalar hareketli ortalamalarında altına inmiş olacak ve bu durum satışların devam etmesine neden olabilir. Ancak RSI göstergesinin aşırı satım bölgesini işaret etmesi durumunda kısmı yükselişler görmemiz muhtemel. Seviyelere baktığımızda geri çekilmelerin devam etmesi durumunda 1268 seviyesi destek noktası oluşturabilir altına sarkma durumu görülürse 1260 seviyesi test edilebilir. Yükselişlerde ise 1278 seviyesi direnç oluşturabilir yukarı yönlü kırılması durumunda 1284 seviyesi takip edilebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)