Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıInvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı---

InvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı

2 / 4
InvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı
31 Ekim 2017 - 10:39 www.borsagundem.com

FED ve Tarım Dışı Haftası

Eurusd paritesi için geçen hafta; piyasaların uzun zamandır beklediği Avrupa Merkez Bankası faiz oranları kararı ve varlık alımında programının açıklandığı hafta olması nedeniyle son derece hareketli geçti. Bu hafta ise geçen haftadan da yüksek voltaj içeren bir programa sahip. Bir taraf da Başkan Trump’ın FED’in Başkanlığı için öngördüğü adayı açıklayacak olması öte yandan FED’in 1 Kasım tarihli toplantısı ve yine Cuma günü Tarım dışı istihdam ve işsiz verilerinin açıklanacak olması yatırımcılara yeni fırsatlar sunabilir.

Güçlü dolar yanısıra zayıf Euro etkisiyle geçen hafta parite 1.16 seviyesininde altına sarkmış ve 1.1575 lere kadar gerilemişti. Dolar’a bir güç katan etkenler ise Trump’ın vergi reform yasası için ilerleme kaydedilmesi veri de Büyüme verisinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesiydi. Haftasonunda ise Başkan Trump’ın adayının Powell tarafına evrilmesi sonrasında dolarda kısmi bir gevşeme yaşandı. Zira aday Powell diğer adaylara göre güvercin tonda duruyor bu da doların gücünün bir nebze de olsa azalmasına neden olabilir. İspanya Katalonya’nın bağımsızlık arzusu Euro için baskı yaratmaya devam ediyor.

Teknik olarak bakıldığında; 1.16 seviyesi son derece kritik ve psikolojik bir seviye. Hatırlanacağı üzere daha önce 2015 Ağustos ve 2016 Mayıs aylarında direnç olarak çalışmış ancak 2017 Temmuz ayında kırılmasıyla birlikte 1.21 ler seviyesine kadar yükselişlerini yaşamıştık. 1.16 seviyesinin aşağı yönlü kırılması halinde günlük periyod 61.8 fibo geri çekilmesi 1.1485 noktasını işaret ediyor. Paritede olası bir düzeltme hareketi yaşanması durumda ise 1.1720 seviyesi yeniden gündeme gelebilir. Öte yandan 100 günlük hareketli ortalama 1.1640 seviyelerinde yukarı hareket için öncelikle bu seviye üzerinde kapanışlara ihtiyacı olduğu unutulmamalı.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)