Ana SayfaPiyasaYatırımlar teknoloji hisselerine yarıyor ---

Yatırımlar teknoloji hisselerine yarıyor

1 / 9
Yatırımlar teknoloji hisselerine yarıyor
21 Mart 2016 - 11:13 www.borsagundem.com

FED'in geçen hafta faizi yüzde 0,25-0,50 aralığında bırakması ve 2016 için ortalama faiz oram beklentisini yüzde 1,4'ten yüzde 0,875'e indirmesi BİST'i coşturdu. Son dönemde bilişim ve teknoloji hisselerindeki alımlar dikkat çekiyor. Bu sektör son iki yılda yatırımcısına önemli kazanç sağladı. Yeni yatırımlar doğrultusunda, daha muhafazakâr da olsa bu yıl da kazandırma beklentisi yüksek.
FED'in yavaş bir faiz artırımı yapacağını işaret etmesinin ardından Borsa İstanbul'da (BIST) alıcılı seyir devam ediyor. Geçen haftaki kısa vadeli satışlara rağmen BİST, 26 Şubat'tan beri dolar bazında yüzde 9'lar seviyesinde yükseldi. Dolar endeksi şubat ortasından beri gördüğü en düşük seviyeye gerilerken, ortaya dünya borsalarının ve tahvil piyasalarının eş zamanlı olarak yükseldiği güçlü bir tablo çıktı. Bileşik Endeks 17 Kasım 2015'te test ettiği 81.858 seviyesini yaklaşık dört ay sonra ilk defa kırarak 82.000'e atak yaparken, son bir aylık süreçte de yüzde 15'lik yüksek bir prim yaptı.
Piyasalarda son dönemde bunlar yaşanırken, borsada 2014 yılında yüzde 72, 2015 yılında da yüzde 46 kazandıran bilişim ve teknoloji şirketlerinde son dönemde yine alımların hızlandığı görülüyor, iki yıldır önemli kazanç sağlayan bu hisselerin 2016 yılında da daha muhafazakâr da olsa kazandırması bekleniyor. Yeni dönemdeki yatırımlar bu sektörde olumlu beklentiler yaratıyor. Yabancıların portföylerinde bilişim ve yazılım hisselerini bulundurmaya devam etmesinin ise olumlu görüntünün sürmesinde etkili olabileceği ifade ediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)