Ana SayfaPiyasaŞimdi ‘doğru hisse’ seçme zamanı---

Şimdi ‘doğru hisse’ seçme zamanı

1 / 9
Şimdi ‘doğru hisse’ seçme zamanı
13 Haziran 2016 - 13:55 www.borsagundem.com

Önceki hafta ABD’den beklentilerin ötesinde olumsuz gelen Tarım Dışı İstihdam (TDİ) verisinin oldukça önemli bir algı değişikliğine yol açtığı görülüyor. Nitekim analistler, TDİ ve diğer kötü gelen bazı veriler nedeniyle Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) 15 Haziran’daki toplantısında bir faiz artırımına gitmeyeceğini düşünüyor. Haziran ayında faiz artırım olasılığı neredeyse sıfır olarak görülürken, analistlere göre, temmuz ayı için de beklentiler azaldı. Ancak temmuz başında gelecek olan verinin, önümüzdeki ay yapılacak toplantıdaki iletişim dilini etkilemesi bekleniyor. Bu arada analistler İngiltere’de yapılacak “AB’de kalınsın ya da kalınmasın” konulu referanduma da dikkat çekiyor. Bu konu, anketlere göre bıçak sırtı. Piyasa beklentisi “kalalım” yönünde ağırlık kazansa da, olası bir sürpriz durumunda piyasaların çok olumsuz etkileneceği ifade ediliyor.

İdil Taraklı’nın Para dergisindeki haberine göre piyasanın yönünün kısa vadede tam olarak kestirilebilmesinin zor olacağını söyleyen analistler, içerideki siyasi, jeopolitik risklerin yanı sıra küresel gelişmelerin de birçok belirsizlik taşıdığına dikkat çekiyor. Bu nedenle yatırımcıların negatif ve pozitif senaryolar oluşturması gerektiğini kaydeden analistler, bunun dalgalı bir piyasada daha esnek biçimde hareket etme kolaylığı sağlayacağım düşünüyor.

Bu belirsizlik döneminde doğru seçim yapmanın çok önemli olacağını ifade eden analistlere göre, hisse senedi alacaklar çok dikkatli olmalı. Temkinli olmak koşuluyla borsa- da yatırım yapmayı orta-uzun vadeli olmak koşuluyla doğru bulan analistler, yatırımcılar için aşağıda göreceğiniz 20 hisse senedini belirledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)