E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Ruble 3 haftanın en yüksek kazancına yaklaşıyor---

​Ruble 3 haftanın en yüksek kazancına yaklaşıyor

​Ruble 3 haftanın en yüksek kazancına yaklaşıyor
23 Eylül 2014 - 20:24 borsagundem.com

Ruble, Rusya'nın tahvil ihalelerine yeniden başlaması ile 3 haftanın en yüksek kazancına yaklaşıyor

Ruble, Ukrayna krizinin sakinleşmesinin ardından Rusya'nın tahvil ihalelerine yeniden başlaması ve tahvillerin yükselişi ile 3 haftanın en yüksek kazancına yaklaşıyor.

Rus para birimi dolar karşısında yüzde 0.3 değer kazanarak Moskova saati ile 18'de 38.5680'e yükseldi. Bu rakam 3 Eylül'den bu yana görülen en yüksek kapanış oldu. 10 yıl vadeli devlet tahvilleri yükselerek faizi 5 baz puan aşağı çekti. Faiz böylelikle yüzde 9.49 ile ayın en düşük seviyesine indi. Rusya hisseleri ise 5 günün ilk yükselişini kaydetti.

Maliye Bakanlığı, ABD ve AB'nin yaptırımları genişletmesi ile 9 ihaleyi iptal etmesinin ardından, yarın Ağustos 2023 vadeli 10 milyar rublelik (259 milyon dolar) tahvil ihalesi yapacak. 5 Eylül'de Kiev ile Rusya yanlısı isyancılar arasında yapılan ateşkesin sağlam gözükmesi yatırımcının yaptırımların artmayacağı noktasındaki güvenini artırmışa benziyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)