E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar daha güçlü yükselebilir---

Dolar daha güçlü yükselebilir

Dolar daha güçlü yükselebilir
28 Mayıs 2015 - 10:54 borsagundem.com

Dolardaki geri çekilmenin ardından yükselişe geçmesi daha baskın alımları getirebilir

Doların  iki aylık geri çekilmesinin ardından, yeni bir rallinin geleceği ve bu kez çok daha güçlü yükselişlerin görüleceği belirtildi.

CNBC sitesinde yer alan analizde, dolar endeksinin geçen haftadan bu yana yüzde 2’nin üzerinde yükseldiği belirtildi.

Bu yükselişin ardından, Cuma’dan bu yana bazı analistler, doların geri döndüğü yönünde yorumlar yapıyor ve Fed’in faizleri artıracağı yönündeki beklentilerin etkisiyle, doların güçlü bir yükseliş evresine gireceğine işaret ediyorlar.

BNP Paribas kur stratejisti Vassili Serebriakov, “Bence piyasalarda şu anda uzun vadeli dolar pozisyonları artmış durumda ve döviz piyasası yine faiz senaryolarına göre şekilleniyor. Dolardaki yükselişin devam etmesi için faizlerin yüksek kalması gerekiyor” diye konuştu.

Analistler, dolardaki yükseliş trendinin önümüzdeki bir hafta içinde, gelen verilere göre de şekilleneceğini belirtti ve özellikle 5 Haziran’da açıklanacak Mayıs ayı istihdam raporunun büyük etkisinin olacağına işaret ettiler.

Finansal danışmanlık şirketi Brown Brothers Harriman’ın baş kur stratejti Marc Chandler, “Dolar iki ay boyunca değer kaybedince ne oldu. Euro da değer kaybetti” dedi.

Avrupa Merkez Bankası’nın yaz aylarında tahvil alımlarını artırması ve Fed’den faiz artışının gelmesinin dolardaki yükselişi destekleyeceği belirtiliyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kadir yıldırım30 Mayıs 2015 14:04

    seçimi tek parti kazansa bile göreceği yer max.2.3950 sonrası yükseliş.yeniden 2.74 ler takılırsa 3.