E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın haftalık kayba hazırlanıyor---

Altın haftalık kayba hazırlanıyor

Altın haftalık kayba hazırlanıyor
19 Aralık 2014 - 09:07 borsagundem.com

Altın, Fed’in enerji fiyatlarındaki düşüş ile birlikte üç hafta içindeki ilk haftalık düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor

Altın, Fed’in enerji fiyatlarındaki düşüş ile birlikte borçlanma maliyetlerini yükseltmeye yaklaşmasının ardından üç hafta içindeki ilk haftalık düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor.

Spot altın, dünkü ons başına 1,198.57 dolar seviyesinden Singapur saati ile 11:46’da 1,197.57 dolara geldi. Altın bu hafta yüzde 2.1 geriledi. Kıymetli metal, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faizlerin “kayda değer bir süre” düşük seviyede tutulacağı ifadesini kullanmayı bırakmasının ve faiz artırımları ile ilgili “sabır” vurgusunun yapılmasının ardından 17 Aralık’ta 1,183.89 dolar ile iki haftanın en düşük seviyesini gördü.

Altın, küresel hisse senetlerindeki ralli ve dolardaki yükselişin alternatif yatırıma talebi zayıflatması ile değer kaybına uğradı. Petrolün 5 yılın en düşük seviyelerinden işlem görmesi, ABD’de enflasyonun Fed’in yüzde 2’lik hedefinin daha da altına gerileyeceği endişelerini artırdı. Fed Başkanı Janet Yellen söz konusu etkinin geçici olabileceğini belirtti. 18 Aralık’ta açıklanan verilere göre ABD’de işsizlik maaşı başvurusunda bulunan kişi sayısı geçtiğimiz hafta 6 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Verinin olumlu gelmesi borçlanma maliyetlerinin yükseltilmesine destek sağlar nitelikte.

HSBC Securities (USA) Inc. analistlerinden James Steel, “Altın fiyatları güçlü dolar ve düşen petrol fiyatları ile baskı altında. Hisse senedi piyasasındaki yükselişler, altın gibi alternatif varlıklara talebi düşürebilir” dedi.

Şubat vadeli altın kontratı, yüzde 0.2 yükselerek New York Comex’te ons başına 1,197.60 dolardan işlem gördü. En büyük altın destekli ETF’lerin bulunudğu SPDR Gold Trust’taki varlıklar dün de değişiklik göstermedi.

Spot gümüş, dünkü 15.885 dolar seviyesinden 15.899 dolara geldi. Gümüş dün yükselişi ikinci güne taşıdı. Kıymetli metal, bu hafta yüzde 6.7 geriledi ve Eylül 2013’ten bu yana en büyük haftalık düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor.

Spot platin ons başına 1,200.13 dolarda yatay bir seyir izliyor. Platin 3 hafta içindeki ilk haftalık kaybını kaydetmeye hazırlanıyor. Paladyum, dünkü ons başına 792.70 dolar seviyesinden 793.95 dolara geldi ve haftalık düşüşe ilerliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)