E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAr Tarım'da zorunlu çağrı şartı---

Ar Tarım'da zorunlu çağrı şartı

Ar Tarım'da zorunlu çağrı şartı
03 Nisan 2014 - 22:53 borsagundem.com

Ayhan Öztürk'ün elden ele dolaştırdığı Ar Tarım'da SPK çağrı zorunluluğu getirdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) son günlerin flaş hissesi Ar Tarım ile ilgili önemli kararlar aldı. SPK haftalık bültenine göre, Ar Tarım Organik Gıda sermayesindeki imtiyazlı ve imtiyazsız payları satın almak üzere 24.01.2014 tarihinde Hisse Devir Sözleşmesi imzalayan Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Ticaret A.Ş.’nin (Tümer Tarım), Şirket’in diğer ortaklarına ait payları satın almak üzere zorunlu pay alım teklifinde bulunması talebiyle yapılan başvuru karara bağlandı. 
Tümer Tarım’ın Şirket paylarına yönelik zorunlu pay alım teklifi yapılması için hazırlanan pay alım teklifi bilgi formunun onaylanması talebi, asgari olarak kamuya açıklanan 2,94 TL’lik fiyat üzerinden ve SPK'nın karar tarihinden itibaren 10 iş günü içerisinde gönüllü olarak yapılmasına başlanması kaydıyla olumlu karşılandı.
Haftalık bültende, Tümer Tarım’ın, 10 iş günü içerisinde pay alım teklifine başlanmamasının yatırımcıların yanlış yönlendirilmesine sebep olabileceğinden hareketle, gönüllü pay alım teklifinden vazgeçilemeyeceği ve 10 iş günü içerisinde gönüllü pay alım teklifine başlanmaması durumunda Sermaye Piyasası Mevzuatı uyarınca hakkında işlem tesis edilebileceği özellikle vurgulandı.

SPK, küçük yatırımcıların hakkını korumak adına çağrıdan kaçma yolunu kapatırkan bu işten menfaat sağlayacak konumda olan bazı isimlere de kısıtlama getirdi. SPK açıklamasında şöyle denildi: 
"6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (6362 sayılı SPKn) 1 ve 128’inci maddelerinde Kurulumuza tanınan yetki çerçevesinde, Şirket hisselerine yönelik işlemler ve açıklamalar nedeniyle Tümer Tarım, Cihan SÜTŞURUP, Mert EREN, Şehmus ARSLAN ve NFD 1 Mesani Fleksibilni Podsklad Jugovzhodna Evropa’nın Kurulumuz karar tarihi itibarıyla sahip olduğu B Grubu Şirket paylarının her durumda Kurul Karar tarihinden itibaren bir yılı aşmamak üzere gönüllü pay alım teklifi süresinin sonuna kadar borsada satışa konu olmamasını teminen gerekli işlemlerin yapılması için Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.’nin bilgilendirilmesine,
Şirket’in gerçekleştirmeyi planlandığı faaliyet ve unvan değişikliği için Kurulumuza henüz bir başvuruda bulunmadığı, bu nedenle sürecin pay alım teklifi sürecini uzatabileceği ve süreçteki belirsizlik dikkate alınarak, Şirket’in önemli nitelikteki işlemleri için ayrılma hakkının kullandırılmaması yönünde."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rıfat08 Nisan 2014 22:16

    Yedin yedin de doymadın Ayhan

  • vatandaş04 Nisan 2014 22:42

    SPK'yı çağrı yapılıncaya kadar Arena bilgisayardaki REDİNGTON'un oy haklarını dondurmaya davet ediyoruz.

  • semih04 Nisan 2014 22:40

    Mataş'ta ve Artog'da yatırımcı haklarını korumak için şirketin oy haklarını dondurarak çağrı yapmalarını sağladınız. Neden aynı konuda ARENA bilgisayarın oy haklarını dondurup REDİNGTON'u çağrıya zorlamıyorsunuz.

  • memoli04 Nisan 2014 11:23

    geçen hafta bu şirket çağrı yapmaz diyenler şimdi neredesiniz bakın spk çarıya nasıl kendilerini zorladı haftaya çarşamba olmaz ise perşembe çağrıda bulunurlar bence bu bir tahmindir sadece

  • delidumrul04 Nisan 2014 09:29

    BORSA GÜNDEM adamsın cesur tarafsız araştırmacı yani yok yok

  • as04 Nisan 2014 09:25

    brüt takas,tedbir.....

  • ali demırtaş04 Nisan 2014 08:23

    spk geriden geliyor.tümer tarım 24.03.2014 te şirket hisselerini sattı spk uyuyor.

  • Borsagundem sağolsun04 Nisan 2014 02:56

    Teşekkürler Borsagündem. Çok iyi bir iş çıkardınız. AR Tarımı kulis haberlerinde yayınladınız. Bu hafta SPK raporu çıktı ve Brüt takas getirildi. Dolandırıcılar artık yatırımcılar göstere göstere kandıramayacak. Bu adamların ilk icraatı değil bu. Borsagundem’in son 3-4 yılda manşete taşıyarak duyurduğu finans mühendisliği dolandırıcılığını birçok hisse senedinde yaptılar. Katekulli alış verişler. ÜTOPYA da SPK raporu ile sabit. SPK raporundaki SELDA ÖZTÜRK yargılanıyor. AMA TEK ŞAHIS gibi yargılanıyor. Halbuki arkasında bu isimler var.. Patron Zekai DURSUN var.. Var oğlu var.. Malum Ayhan ÖZTÜRK ÇETESİ.. Ütopya patronu Zekai DURSUN ile gizli anlaşma yaparak milleti dolandırarak ortak satışı yaptılar. Aradaki işleri yürüten kişi: Ütopya Mali direktörü AHMET TUNÇ isimli kişi idi.. Ahmet TUNÇ isimli kişi Kalkınma bankasında çalışırken SPK suç duyurusundan hapis cezası almış biri. Kalkınma Bankasından başka suçlardan da hapis cezası alarak işten atılan biri.. Bu kişi aynı zamanda yine Diyarbakırlı olan AR Tarım ı AYHAN ÖZTÜRK ÇETESİ ile halka arz ettirdi. İzahnamede bile halka arz danışmanı AHMET TUNÇ diye yazar. Ve ÇETE ÜYELERİ 3 Yıldır indirip bindirdikleri hisseleri artık borsada şirket sahibi olarak ele geçirmek üzere tezgah çevirmeye başlamışlar. İşin garibi ÇETE üyeleri SPK YASAKLISI olduğu için farklı isimler kullanıyor. Sayın savcılarımıza duyrulur.. Teşekkürler Borsagündem. Çok iyi bir iş çıkarmışsınız.

  • ANGARALI03 Nisan 2014 23:55

    AYNI ÇAĞRIYI ERİCO İÇİNDE BEKLİYORUZ.