SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKİRALADIĞI OTELİ SATIN ALACAK-
SORU : Uzun süredir elimde Net Holding hissesi var ve tutmaya devam ediyorum. Tutmaya devam etmeli miyim? Gönderen : Şahin Çimen13.04.2023, 18:58

Borsada gerçekleştirilecek yatırımlarda uzmanlardan ya da aracı kurumlardan tavsiyeler alınsa da nihayetinde kararı verecek olan yatırımcının kendisidir. Yatırımcı çevresindeki tüm bilgilerden istifade eder ve kendi risk algısını da göz önünde bulundurarak tercihte bulunur. Bu noktada yatırımcı farklı birçok faktörü göz önünde bulundursa da büyüyen firmaları takip etmesi gerektiğini unutmamalı. Eğer şirket düzenli olarak gelir ve kâr büyümesini sağlayabiliyorsa nihayetinde fiyatın yükselmesi kaçınılmaz olacaktır. Kuşkusuz kimi zaman hisselerde gözlenen arz talep dengesine bağlı olarak hisseler hak etmedikleri fiyatlara inebilmekte ya da tersi olarak çıkabilmektedir. Ancak bazen beklenenin üzerinde bir süreyi kapsasa da hissenin fiyatı ile mali performansı arasındaki makas aralığı bir süre sonra kapanacaktır. Net Holding’i değerlendirirken bu bakış açısını göz ardı etmemeli. Geride kalan beş yılın ilk üçünde düzensiz bir kârlılığa sahip olan firma, son iki yılda ise geçmiş yıllarla kıyaslanmayacak düzeyde bir kâr artışı gerçekleşirdi. Geçtiğimiz yıl kârdaki artış yüzde 190 seviyesine çıkarak 2,9 milyar TL’ye ulaştı. Artan cironun yanı sıra yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelirin bunda önemli bir katkısı oldu. Hissenin fiyatı ise özellikle Mart 2020’den itibaren ciddi bir artış kaydetti. 19 Mart 2020 günü en düşük 1,11 TL’ye kadar inerken Aralık 2022’de 16,40 TL’ye kadar yükseldi. Şimdilerde de 11,68 TL seviyelerinde işlem görüyor. Şirket Aralık 2020 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile zaman zaman geri alımlarda bulunuyor. Son olarak 15 Mart 2023 günü 10,73 TL - 10,82 TL fiyat aralığından yaklaşık 5 milyon TL tutarında alım işlemi gerçekleştirdi. Söz konusu alımla birlikte geri alınan pay oranı yüzde 16,27 sınırına ulaştı. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise yüzde 94 dolaylı iştiraki Merit Kıbrıs Turizm Ltd. ile ilgili. Söz konusu iştirak “Merit Park Hotel & Casino” olarak bilinen taşınmazın işletme hakkına sahip Akfen Gayrimenkul Ticareti ve İnşaat A.Ş.’ nin paylarının tamamını satın almak üzere bir devir sözleşmesi imzaladığını duyurdu. Devralınacak Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın içerisinde otel dışında hiçbir faaliyet ve varlık kalmayacak hale getirilerek satın alınma işlemi gerçekleştirilecek. Açıklamada satın alma bedelinin 70 milyon dolara ilave değişken pay bedeli olduğu belirtildi. Söz konusu otel halihazırda bağlı iştirak tarafından var olan kira sözleşmesine göre işletiliyor.

NET HOLDING NTHOL

Alış0,00

Satış30,98

Gün İçi En Düşük30,80

Gün İçi En Yüksek31,48

PD/DD1,07

FK5,90

Fiyat30,98

Değişim-1,09%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI