E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıZK indirimi sinyali yuanı zayıflattı---

ZK indirimi sinyali yuanı zayıflattı

ZK indirimi sinyali yuanı zayıflattı
08 Temmuz 2021 - 08:14 borsagundem.com

Çin Yuanı, ABD Doları karşısında zayıfladı

Çin Devlet Konseyi'nin zorunlu karşılık oranlarında hedefli bir indirim yapılabileceği sinyalini vermesi Çin Yuanı'nı ABD Doları karşısında zayıflattı.

ABD'de Fed'in tahvil alımlarının azaltmaya başlamasına yaklaşıldığı değerlendirmelerinin yapıldığı bir dönemde Çin Devlet Konseyi'nden gelen açıklamalar, USDCNY'nin bu sabah 6,4817'ye kadar yükseldi.

USDCNY şu sıralarda düne göre yüzde 0,75 düşüşle 6,4783'ten işlem görüyor.

Analistler, Çin MB'nin zorunlu karşılıklarda indirime gidebileceğini dile getirmesinin Çin ekonomisinde büyüme ivmesinin yılın geri kalanında yavaşlayacağı endişelerinden kaynaklı olabileceği değerlendirmelerinin Çin Yuanı'nı zayıflattığını ifade ediyorlar.

Analistler, "Kısa vadede ABD Doları'nın güçlenmeye devam etmesini bekliyoruz, ancak yuan dar bir bantta hareketini sürdürecek"  değerlendirmesini de yaptılar.

ING analistleri, Çin Devlet Konseyi'nin zorunlu karşılık oranlarında potansiyel bir hedefi indirimin işaretini vermesinin, Fed'in varlık alımlarını azaltmasının tartışıldığı bir dönemde Çin Yuanı'nın ABD Doları karşısında zayıflamasına yol açabileceğini ifade ettiler.

Pinpoint Asset Management ekonomisti Zhiwei Zhang, Çin Devlet Konseyi’nin ekonominin desteklenmesi için zorunlu karşılık oranı indirimi gibi politika araçlarının kullanılabileceği sinyalini vermesinin, ekonominin Haziran ayında yavaşladığına işaret ediyor olabileceğini söyledi. Haziran ayı için açıklanan perakende satış gibi ekonomik verilerin de Haziran ayında araç ve gayrimenkul satışlarında yavaşlama olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

Zorunlu karşılık oranı indirime sinyali, piyasa için bir sürpriz oldu.

Asya borsaları aşağı yönlü seyir izledi

FED'in varlık alımlarını azaltma zamanı geldi mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)