E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları aşağı yönlü seyir izledi---

Asya borsaları aşağı yönlü seyir izledi

Asya borsaları aşağı yönlü seyir izledi
08 Temmuz 2021 - 08:02 borsagundem.com

Asya hisse senetleri genellikle düştü, Avustralya ise pozitif ayrıştı

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde Hong Kong'da listelenen Çinli teknoloji şirketlerinin üzerindeki düzenlemelere baskılarıyla karışık bir görünüm seyretti.

Hong Kong'da işlem gören Tencent hisseleri yüzde 2,5'dan fazla gerilerken, Alibaba'da kayıplar yüzde 2'nin üzerine çıktı, Meituan hissesi ise yüzde 5' yakın düştü.

Hang Seng endeksi ise yüzde 1.57 azaldı. Japonya'da Nikkei 225 ve Topix Endekslerindeki kayıplara, Güney Kore'de eşlik etti. Avustralya'da ise pozitif seyrediyor.

Çin devlet tahvili vadelileri, Çin kabinesinin dün yaptığı toplantıda reel ekonominin desteklenmesi için zorunlu karşılık oranlarında zamanında yapılacak indirimleri kullanacağı sinyalini vermesi ile yükseldiler. 10 yıl vadeli Çin devlet tahvili vadelileri yüzde 0,43 artarak 99,0005’e yükseldi.

ING analistleri, Çin Devlet Konseyi'nin zorunlu karşılık oranlarında potansiyel bir hedefi indirimin işaretini vermesinin, Fed'in varlık alımlarını azaltmasının tartışıldığı bir dönemde Çin Yuanı'nın ABD Doları karşısında zayıflamasına yol açabileceğini ifade ettiler.

USDCNY'nin üçüncü çeyrek sonunda 6,55 olacağını öngören ING analistleri, USD/CNY'nın dördüncü çeyrek sonunda ise 6,45 olacağını tahmin ettiler.

Pinpoint Asset Management ekonomisti Zhiwei Zhang, Çin Devlet Konseyi’nin ekonominin desteklenmesi için zorunlu karşılık oranı indirimi gibi politika araçlarının kullanılabileceği sinyalini vermesinin, ekonominin Haziran ayında yavaşladığına işaret ediyor olabileceğini söyledi.

"Zorunlu karşılık oranı indirime sinyali, piyasa için bir sürpriz oldu" diye konuşan Pinpoint Asset Management, Haziran ayı için açıklanan perakende satış gibi ekonomik verilerin de Haziran ayında araç ve gayrimenkul satışlarında yavaşlama olduğuna işaret ettiğine dikkat çekti.

NYSE, Fed tutanaklarının ardından yükselişle kapandı

Avrupa borsaları Euro bölgesindeki iyileşmeyle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)