E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıZirveden net mesajlar gelmedi! Kar satışları uyarısı---

Zirveden net mesajlar gelmedi! Kar satışları uyarısı

Zirveden net mesajlar gelmedi! Kar satışları uyarısı
15 Haziran 2021 - 09:19 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne negatif eğilimle başlaması bekleniyor.

Güne pozitif başlangıç yapan endeks kontratı günü %0,03 eksiyle 1.576,00’den (uzlaşma) kapattı. Endeks akşam senasını 1.574,75’den kapattı. Erdoğan ve Biden arasındaki görüşme sonrası iki ülke yetkililerinin görüşmelere devam edeceği mesajı verilirken, iki ülke arasındaki sorunların çözümüne yönelik net bir mesaj verilmemesi nedeniyle TL geçen haftaki değer kazançlarının bir kısmını geri verdi.

İki ülke arasında görüşmelerin devam edecek olması olumlu olsa da sorunların çözümüne yönelik net mesajlar gelinmediği için kar satışları yaşanabileceğini düşünüyoruz. TL’deki değer kayıplarının güç kazanması durumunda endekste daha güçlü satışları oluşabilir. Ancak iki ülke arasındaki görüşmelerin devam etmesi nedeniyle yurtdışı borsalarda bir bozulma yaşanmadıkça satışların sınırlı kar satışı olarak kalması ve endeksin yurtdışı borsalara paralel hareket etmeye devam etmesi beklenmektedir. ABD’de açıklanacak UFE enflasyonun beklentilerin çok üzerinde gelmesi Fed toplantısı öncesi tapering tartışmalarını gündeme getirerek borsalarda kar satışlarını tetikleyebilir. BIST kapanışına
göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında karışık bir seyir var. Endeksin güne negatif eğilimle başlaması ve gün içinde kar satışlarının sınırlı da olsa devam etmesi beklenir.

Günün önemli şirket haberleri 15/06/2021

 

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdülhalik277215 Haziran 2021 13:43

    Zirveden Amerika’dan şu kadar destek mi geldi desin Amerika emperyalist devletler bize ne kadar dost yoksa dostluk mu bekliyorsunuz yatırımcı arkadaşlar. Erdoğan reis şirinlikte yapmadı onun duruşu Türkiye’nin düşmanlarına karşı vakarlı duruşuydu. Biden i bile görse ayağa kalkmayan bir lider. Bideni ayağına getiren lidere hala laf söylüyorsun. Ekonomi duvara da toslamadı. 180 milyar lirayı hibe olarak vatandaşına veren bir devlet ve iktidara sen laf söylüyorsun demek ki senin bağlantın var batıyla kardeşlik gibi değil mi Amerikan vatandaş. Ne dersin. Ekonomi bu pandemi döneminde bile %7 büyürken dünya devleriyle yarışırken hele bir dön geçmişine bak. Maaş ödeyemeyen Ecevit hükümeti Balkan ülkelerine çıkıp bir milyar doları maaş ödemek için gezen Ecevit eli boş dönmedi mi. Yazıklar olsun size. Devletinizin yanında biraz da milli duruş sergileyin. Emniş ne oldu bugün % 9 tavan yaptı. Hele bir düşün. Borsa burası

  • Vatandaş 15 Haziran 2021 12:30

    Zirveden ne çıkacaktı ki, sen ekonomik olarak duvara vurdurmuşsun ülkeyi, rezervleri yemiş bitirmişsin, hasta adam haline düşürmüşsün ülkeyi, sesin çıkamaz hale gelmiş, bundan sonra yunanistana ,fransaya herkese taviz vermeye başlamışsın, şirinlikler yaparak biryere varamazsın.

  • RAMO CANCAN15 Haziran 2021 10:06

    bence hisseleri 10 kata kadar pahalıya almadı iseniz kaptırmayın heleki bankalarda iseniz % 50 kazanmadan satmayın derim.