E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZincir marketlere mahkemeden ret!---

Zincir marketlere mahkemeden ret!

Zincir marketlere mahkemeden ret!
22 Haziran 2022 - 10:50 borsagundem.com

3 büyük zincir marketin, Rekabet Kurumu'nun rekabeti ihlal kararının iptali ve durdurulması için açtıkları davada, yürütmenin durdurulması istemi reddedildi.

Rekabet Kurumu; Migros, Carrefoursa ve Bim’in aleyhlerine aldığı karara karşı şirketlerin yürütmenin durdurulması istemiyle açtıkları davanın reddedildiğini duyurdu.

Kurumdan yapılan açıklamada İdare Mahkemesinin ayrıca Savola Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin açtığı davada yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdiği belirtildi.

Bloomberght' te yer alan habere göre,Rekabet Kurulu, BİM Birleşik Mağazalar AŞ, CarrefourSA, Migros, Savola Gıda, ŞOK Marketler ve Yeni Mağazacılık AŞ'ye (A 101) haksız rekabet gerekçesiyle yaklaşık 2,7 milyar liralık idari para cezası kesmişti.

Cezanın kesilmesinin ardından şirketler hukuki süreci başlatmıştı.

Rekabet Kurulu'nun gerekçeli kararında, A 101, BİM Birleşik Mağazalar AŞ, CarrefourSA, Migros Ticaret AŞ ve Şok Marketler Ticaret AŞ arasında doğrudan veya ortak tedarikçiler aracılığıyla dolaylı temaslar yoluyla fiyatların ve fiyat geçişlerinin koordinasyonunun sağlandığı, yine doğrudan veya ortak tedarikçiler aracılığıyla geleceğe dönük fiyatlar, fiyat geçiş tarihleri, dönemsel aktiviteler ve kampanyalar gibi rekabete hassas bilgilerin paylaşıldığı, fiyat indirimine giden veya pazar genelinde fiyatların arttığı dönemde henüz fiyat artışı yapmayan teşebbüslerin fiyatlarına tedarikçiler aracılığıyla müdahale edilmek suretiyle söz konusu fiyatların tüketiciler aleyhine yükseltilmesinin sağlandığı yönünde tespitler olduğu belirtilmişti.

Rekabet'ten biri halka açık dört şirkete soruşturma

 

Rekabet Kurulu bazı devralma işlemlerini onayladı

 

Rekabet Kurumu yumurta sektörüne soruşturma başlattı

 

 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )22 Haziran 2022 13:40

    ekonomi güzel. ne isterseniz kapınıza kadar geliyor. yiyin için eğlenin gezin. bir daha böyle bolluk ekonomisi olmaz.  saldırılar inat zeytinyağ alın, et alın, pırzola alın, düşman itibarınızı görünce saldırmaktan vazgeçecektir :D

  • WERS22 Haziran 2022 12:23

    yalandan yere marketlere ceza kestiler torku tarım kredi kooparatifleri ucuza mal satmıyor daha pahalılar ben bim den başka yerden alışveriş yapamıyorum peynire 75 tl verecek gücüm yok elektriğe mazota vs vs zam getiren devletin bu malzemelerinde maliyetinin artacağını bilmemesi korkutucu sırf marketlerin desteği akp den çektikleri için akp onları böyle cezalandırıyorsa olay korkunçtur

  • Sai22 Haziran 2022 12:05

    Marketlere saldırmadan önce fiyatlar 3 de 1 di. şimdi 3 4 kat arttı. Düzelmiş hali böyle :)) Sanırım bu marketlere neden ucuz ucuz millete satıyonuz bakkal manav gibi milleti .. demişler.

  • BİRİSİ22 Haziran 2022 11:59

    Bu marketler yıllardır kollanıyor. Bu marketlerdeki ürünlerin fiyatları hep aynı. Arkalarında güçlü adamlar var, onun için hükümet dokunmuyor. 

  • Hasan22 Haziran 2022 11:17

    Onlar olmasa millet aç. ne o fiyat arttırıyorlarmış. Önce elektrik akaryakıt dolar dursun zaten diğer fiyat artışları duracaktır. Hükümet istiyor ki para bassınlar ama enflasyon olmasın. Acınacak haldeler.

  • Türkoğlutúrk22 Haziran 2022 10:59

    Biride su akaryakıt zamlarını yapanları durdursa.

  • baran22 Haziran 2022 10:58

    Bu üç harfli marketlere bu cezalar çok az!  Daha fazlasını hak ediyorlar.  Hele bir tanesi var ki yıllardır zarar açıklıyor dolayısıyla tek krş vergi ödemiyor. Bu zarar gerçek olsaydı zaten çoktan iflas göstermesi gerekirdi.