E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy'den Sovyetler Birliği sonrası kurulan tüm ülkelere: Bizi izleyin---

Zelenskiy'den Sovyetler Birliği sonrası kurulan tüm ülkelere: Bizi izleyin

Zelenskiy'den Sovyetler Birliği sonrası kurulan tüm ülkelere: Bizi izleyin
22 Nisan 2019 - 11:27 borsagundem.com

Ukrayna'da komedyen Zelenskiy'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından ülke yeni bir döneme girdi

Ukrayna'da cumhurbaşkanlığı seçimlerini siyasi deneyimi bulunmayan komedyen Volodymyr Zelenskiy'nin büyük çoğunlukla kazanmasının ardından ülke yeni bir döneme girdi.

41 yaşındaki Volodymyr Zelenskiy'nin zaferi, kendisini Rus saldırganlığına karşı bir siper ve Ukrayna kimliğinin savunucusu olarak tanımlayarak Ukraynalıları bayrak etrafında toplamaya çalışan cumhurbaşkanı Petro Poroshenko için bir darbe oldu.

Oyların yüzde 90'ından fazlası sayıldığında Zelenskiy yüzde 73 oranında oy alırken, Poroshenko ise yüzde 25'den az oy aldı. Popüler bir televizyon dizisinde devlet başkanı rolünde oynayan Zelenskiy, Moskova'nın Kırım'ı ilhak etmesi ve Doğu Ukrayna'daki Rus yanlısı bir isyana destek vermesinin ardından Batı ile Rusya arasında yaşanan gerilimde ön planda olan ülkenin liderliğini devralmaya hazırlanıyor. Zelenskiy seçim çalışmalarını yürüttüğü merkezde dün gece destekçilerine zaferini açıklarken, Ukrayna halkını hayal kırıklığına uğratmayacağına söz verdi.

Zelenskiy "Henüz resmi olarak cumhurbaşkanı değilim, ancak Ukrayna vatandaşı olarak, Sovyetler Birliği sonrası kurulan tüm ülkelere bizi izlemelerini söyleyebilirim. Her şey mümkün!" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)