E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy'den Putin'e çağrı: Müzakere masasına oturalım---

Zelenskiy'den Putin'e çağrı: Müzakere masasına oturalım

Zelenskiy'den Putin'e çağrı: Müzakere masasına oturalım
25 Şubat 2022 - 14:47 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Putin’e seslendi: “Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin’e seslenerek, “Ukrayna'nın her yerinde çatışmalar sürüyor. Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım” mesajı verdi.

Zelenskiy, ülkesindeki durumun 2. Dünya Savaşı'nı hatırlattığına işaret ederek, "Eminim ki hepiniz görüyorsunuz, tüm Avrupa görüyor. Ama biz tam anlamıyla bir şey yapacağınızı görmüyoruz. Ukrayna'ya bu kadar yavaş yardım ederken nasıl kendinizi koruyacaksınız?" değerlendirmesinde bulundu.

Batı'nın Rusya'ya sektörel yaptırımları için memnun olduğunu ifade eden Zelenskiy, ancak Rus tanklarının hala yerleşim yerlerine ateş ettiğini, zırhlı araçların siviller dahil saldırmaya devam ettiğini söyledi.

Zelenskiy, Avrupa'nın bu saldırganlığı durduracak gücü olduğunu vurgulayarak, "Avrupalı devletlerden daha fazla ne mi bekliyoruz? Ruslara vizelerin iptali, SWIFT sisteminden çıkarmak, Rusya'nın tam bir izolasyonu, büyükelçileri geri çağırmak, petrol ambargosu, hava sahasını kapamak. Bugün bunların hepsi masada olmalı çünkü bu, hepimize, tüm Avrupa'ya bir tehdit." diye konuştu.

2. günde son durum

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı başlatmasının 2. gününde Rus birlikleri başkent Kiev'e ilerliyor.

Ukrayna askerleri, Kiev merkezinde herhangi bir girişe karşı konuşlandı.

Savaştan son dakika haberler... Kiev'de patlama sesleri!

 

Fransa: Kimse Rusya ile savaşmak istemiyor

 

Erdoğan: NATO kararlı bir adım atmalı

 

Endişe verici açıklamalar: İşte Putin'in planı...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim26 Şubat 2022 00:57

    Putin afganistani unutmus galiba basi kabak yalin ayak taliban katsisinda abd. Rusya tabanlari yaglayip kactiklarini unutmus...sonunda rusya kestaneyi cizdirecek galiba...

  • Mucise Reis ;)25 Şubat 2022 17:18

    Rusya, elini en güçlü biçimde masaya oturuyor. Derler ya, "Savaşmadan Barış olmaz" o bağlamda tek başına kalan Ukrayna... Dünya devlerinden biri Rusya... Rusya ukraynanın kargaşalı, çökmüş, askerli, polisiye önlemleri  dağılmış,oluşan göçler ile avrupa karışmış vb. vb.bu alanlara pek bulaşmak istemiyor. ateşkesle rile 8 yılsüren olayınresmi ve diplomatik olarak masada çözüme isteidği gibi kavuşturmak istiyor. Rusya  Sivillerin ve yaşanan gerilimde masumların , aynı biçimde Rus askerlerin kayıplarının artması durumunda kendi ülkesindede sıkıntı yaşar. Natoya kafa tuttuk, ülkemizin menfatini koruduk aldık. vb. diyecek. ABD ye kalsa, bu işler uzarda uzar bizdeki kktc - rum kesimgibi ortada sürünür kalır. Rusya diplomasi ile bu işi glbale konu etmek istemiyor. Ukrayna da batı sevdalılığını biraz bırakacaktır. Ukrayna nato üssü, uçakları, nato roket ve nukleer silahlarını üzerinde tutmaz

  • Durmazlar25 Şubat 2022 15:33

    Kardeş ne dedin dün kimse bizim için savaşmak istemiyor ne sandın senin için savaşacaklarını mı? Orası ırak suriye değil ki karşılarında rusya var üstelik gazdan göbekleri bağlı bir ab var,bırak savaşmayı swift sisteminden çıkaramadılar sen sen ol kimseye güvenme bak hepsi tünele girdi tankları görünce ya özgürlüğünüz için savaşın veya Putinin isteklerini kabul edin daha geçen açıkladılar mevcut hükümeti tanımamız mümkün değil bu durumda seninle kimse masaya oturmaz o zaman seni tanımış olur,sen al ceketi ab ye dersinki madem savaşmadınız bundan sonra komşunuz rusyadır,halkını başka türlü koruyamazsın çünkü sen gitmeden durmazlar.

  • Yorum25 Şubat 2022 15:32

    Elin mahkum zelensky teslim ol be birdaha nato tuzagına hiç düşme akıl parası olsun

  • E.g.25 Şubat 2022 15:22

    RUSYA İŞGALE KATILAN LOJİSTİK ARAÇLARINA 'Z' İŞARETİ BOYAYARAK UCAKLARININ GÖRMELERİNİ SAĞLAMIŞ BU ARAÇLAR UKRAYNA ORDUSU TARAFINDAN HEDEF ALINMALI TAMAMI İŞ GÖREMEZ HALE GETİRMELİDİR RUS TANKLARINA DA CEPHEDEN DEĞİL YAN İSTIKAMETTEN SALDIRARAK ONLARI DA YA ELE GEÇİRMELİ YA DA İMHA ETMELİDİR RUS ORDUSU 200 KADAR TANK VE ZIRHLI TAŞIYICI BİRKAÇ TABUR CESUR ASKER İLE SAVAŞ DIŞI BIRAKMALIDIR

  • Zeka25 Şubat 2022 17:13

    Ne diyelim zekaya bak diyelim. koca rusyayı eski askeri araçlarını sahaya süren denemeler yapan rusyayı 200 KADAR TANK VE ZIRHLI TAŞIYICI BİRKAÇ TABUR CESUR ASKER ile yenilgiye uğratmak kimsenin aklına gelmemiştir. abd ve ab nin k...çını yalamayı bıraksın olduğu coğrafyanın kaderi neyse onunla birlikte hareket etsin yazık günah kadınlara çocuklara oluyor olan. abd ab nin sömürge hırsı bitmedikçe dünya düzelmez....dolardan vazgeçmeli dünya...

  • Mucise Reis ;)25 Şubat 2022 15:19

     Ukraynayı o kadar çok seviyorsun  ABD  xx/03/2022 den itibaren Rusya  bilsin. Diplomasi masasında  sorunları çöz. Yoksa Ukrayna bir nato ülkesi olacak 5. madde gereği Rusya askeri adımlar natoca atılcak de. Ey Biden ? senin yüzüne huzur kalmadı. Her yerde kan akıyor. ABD  adımları dünyada kan akmasının tek gerçek nedenisin. ABD açık açık dün dedi- rusya fiziki olarak toprak alıp sınırlarını görselde genişletebilir, ama alacağı cezalandırıcı yaptırımlar, ticari oalrak, teknolojık olarak, içine kapanma vb olarak Rusyanın etrafından daha az gelişmesi ve duraklamasına neden olacak..." Yani  Ukrayna tamamen YEM. Bu insanlara yaızk oldu. Rusya nato üyesi olacak sınırımda nato nukleer ve akıllı füzeleri, abd askeri uçakları vb olacak diye Rusyamecburen adım attı.akıllı füzeler ukraynadan rusyaya atılda hava savunma sistemler çalışamaz bile. ABD bilerek yaptı. YPG yi başımıza bela etti. f35-hava sunma, tank,uçak motor vb f16 yenileme ambargo ediyo bizede.

  • Bir dost25 Şubat 2022 15:05

    Bu iyiniyet bir kac gun once olsaydi da halk eziyet cemesydi.

  • roket adam25 Şubat 2022 15:00

    Putin seninle masaya oturmaz, ya kelleni alır ya da kaçarsın gerçek bu . benim isteğim felan değil,