E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa: Kimse Rusya ile savaşmak istemiyor---

Fransa: Kimse Rusya ile savaşmak istemiyor

Fransa: Kimse Rusya ile savaşmak istemiyor
25 Şubat 2022 - 14:08 borsagundem.com

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatına ilişkin, “Hiçbir ülke, Rusya’ya karşı savaş açmak istemiyor” itirafında bulundu.

Bakan Parly, hiçbir ülkenin nükleer gücü olan Rusya ile savaşmak istemediğini söyleyerek, “Ukrayna’nın yanında olduğumuzu tekrarlamak isterim, ancak herkesin Rusya’ya savaş ilan etmek istemesinin sonuçlarını ölçmesini istiyorum. Bunu hiçbir ülke istemiyor, ABD de reddediyor. Nükleer bir güçle karşı karşıyayız” değerlendirmesini yaptı.

Nükleer silahın caydırıcı olduğunu ve kullanılması amaçlanan bir silah olmadığını belirten Bakan şunları söyledi:

Mevcut durum, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş ilan ettiği bir durumdur. Soru şu ki, Rusya’ya karşı savaşa girmek istiyor muyuz? Rusya bir nükleer güçtür. Biz NATO’yuz. Nükleer bir ittifak, istediğimiz bu mu? Nükleer savaş mı başlatmak istiyorsunuz? Nükleer silah caydırıcı bir silahtır, kullanılması amaçlanan bir silah değildir. Caydırıcılık için her yolu denedik ve denemeye de devam ediyoruz. Rusya’ya savaş ilan etmedik. Bu büyük ve korkunç işgale bir an önce son vermek istiyoruz. Bu kabul edilemez şiddete son vermek için ateşkes sağlamak istiyoruz.”

FRANSA: TÜM CEPHELERDE UKRAYNA'NIN YANINDAYIZ

Parly “Fransa bu savaştan kaçınmak için her türlü diplomatik çabayı gösterdi, biz tüm cephelerde Ukrayna’nın yanındayız. Avrupa yardımının dışında, Ukrayna’yı desteklemek için gelecek olan Fransız yardımı da var. Savunma teçhizatı olan askeri destek de var. Ukrayna’nın yanındayız, haftalardır Cumhurbaşkanı bu çatışmanın olmaması için çaba sarf etmekten vazgeçmedi” ifadelerini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da bugün bir açıklama yaparak, Fransa'ya yönelik bir tehdit olması durumunda Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e yardım sağlanacağını dile getirdi.

'ASKER GÖNDERİP GÖNDERMEMEYE YAKINDA KARAR VERECEĞİZ'

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly şunları söyledi: 

Fransa'nın, Ukrayna'ya silah gönderip görmeyeceğine yakında karar verilecek. Konuyu ve bize yapılan talepleri inceliyoruz. İnsani yardım ulaştırdığımız gibi askeri teçhizat yardımı yapmıyoruz.

 (Sözcü)

Küçük adada büyük savunma: Ruslar hepsini öldürdü!

Rusya’dan Asya ülkeleri çıkışı

Almanya'dan yeni yaptırım: Hermes kredi garantileri askıya alındı

Rusya’nın işgali küresel ekonomiye kâbusu yaşatıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali25 Şubat 2022 19:27

    Hadi bir nato üyesi olarak kararlılığını göster,

  • Sai25 Şubat 2022 16:52

    Konu türkiye olunca gemi gönderme vs ayakları yapıyordun fransa, tırstın pırstın. Almanya ve italya da keza, doğalgazın köpeği olmuşsunuz.

  • YORUM 25 Şubat 2022 16:14

    Zelinski bile müzakere teklif etmişken, Nato ne yapacak? Rusya ya mı saldırsın? Meclisle konu tartışılıp ortak bir tavır oluşturulmamışken Nato lararlı dursun demek ne anlama geliyor? Ben sade vatandaş olarak şunu anlarım ukrayna yı rusya ya karşı korusun demektir. Şimdi bu sözden sonra rusya ile ukrayna anlaşırsa Dostun putine ne diyeceksin? Ülke ortak akılla yönetilmeli tek akılla değil.

  • Yorum25 Şubat 2022 15:11

    Evet ya hiç bir Rus vatandaşı natoya üye ülkelere seyahat etmemeli hatta putin duymalı bunu şöyle demeli bana kısıtlama yapan her ülkeye ben de Rusyanın menfaatlerini düşünerekten aynısını misliyle yapıyorum demeli ayrıca buğdayı gazı petrolü bundan böyle altın gümüş gibi emtiyalarla alabilirsiniz benden desin veya rublesi olana veririm desin bakalım ne oluyor şiftiniz de alın sizin olsun burada devran döndü desin bakalım ne yapıyorsunuz

  • hım25 Şubat 2022 18:21

    aç kalır ruslar o yazdıklarını çıkarmak için teknoloji lazım o da batıda