E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: NATO kararlı bir adım atmalı---

Erdoğan: NATO kararlı bir adım atmalı

Erdoğan: NATO kararlı bir adım atmalı
25 Şubat 2022 - 14:14 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısıyla ilgili, "Sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli, NATO daha kararlı bir adım atmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cami çıkışında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.Erdoğan'ın gündeminde Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırı vardı.

Konuşmasından öne çıkanlar:

"Kınama cümbüşüne dönmemeli, NATO daha kararlı adım atmalı"

Her şeyden önce yapılmamış bir toplantıdan ne gibi mesajlar çıkacağını söylemek doğru olmaz. Saat 17.00'de toplantımızı yapacağız. Bu toplantıda liderlerin kanaatlerini göreceğiz. Bizim bugüne kadar NATO'nun tavrı ile alakalı tavrımız biliyorsunuz çok net ve açıktı. Sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli. Daha kararlı bir adım NATO'nun atması gerekirdi. Bu konu ile ilgili Genel Sekreter Stoltenberg ile yaptığımız görüşmeler var. NATO'nun tavrı konusunda belirlediğimiz tavrımızı onlara da iletmiştik. Bugünkü toplantıda da tüm liderlerin duruşunu görerek biz de kendilerine duruşumuzu açıklayacağız.

UKRAYNA'DAKİ TÜRKLER...

Bu konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığımız açıklamayı yaptı. Gerek büyükelçilik, gerek konsolosluklar her türlü adımı atmaya hazırlar. Hava taşıması noktasında durum pek güvenli değil. Onun için karadan güvenli bölgelerden taşıma işlemlerini; gerek büyükelçiliklerimiz gerek başkonsolosluklar yardımcı olmak suretiyle yapıyorlar.

AB'NİN TUTUMU

Erdoğan, "Şu anda AB ve batı bütün zihniyetler maalesef ciddi, kararlı bir duruş sergilemediler. Hepsi Ukrayna'ya bol bol nasihat çekiyor. Bu nasihatle bir yere varmak mümkün değil. Ne yaptınız, ne yapıyorsunuz, ne yapacaksınız? Attığınız bir adım var mı? Buna baktığımız zaman atılan herhangi bir adım yok. Bugünkü NATO zirvesini bu konuda ne gibi adımlar atıyorsunuz veya atacağız bunu konuşacağız. Yoksa bol bol nasihat çekmek, bol bol kınamak böyle bir adeta Karagöz-Hacivat cümbüşüne bu işi döndürmemek gerekir. Bu konuda da bugüne kadar bol bol nasihat çeken batı, şu anda da hala bu nasihatlerine devam ediyor. Temenni ederim ki bugünkü NATO Zirvesi daha kararlı bir duruş ortaya koymak suretiyle, çünkü AB üyesi ülkelerin hemen hemen tamamına yakını NATO ülkesi ama hala bir duruş, bir kararlılık ortaya konmayınca bu tabi Zelenski'nin de ifadesiyle 'sadece bize nasihat veriyorlar, herhangi bir destek vermiyorlar' dediği gibi bir duruş ortaya koyuyor ki bu ne dostluğa ne dayanışmaya sığmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüştü

 

Erdoğan: Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekatı reddediyoruz

 

Dibeybe'den Mişri'ye, 'Erdoğan'la görüş' önerisi

 

Erdoğan'dan Putin'e: Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.