E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Savaş Rusya topraklarına dönüyor---

Zelenskiy: Savaş Rusya topraklarına dönüyor

Zelenskiy: Savaş Rusya topraklarına dönüyor
30 Temmuz 2023 - 20:56 borsagundem.com

Ukrayna lideri Zelenskiy, savaşın yavaş yavaş Rusya'nın topraklarına döndüğünü ve bunun kaçınılmaz bir süreç olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı görüntülü açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın gidişatını değerlendirdi.

"Rus saldırganlığının savaş alanında iflas ettiğini" savunan Zelenskiy, "Bugün, Rus yönetiminin, bir ya da 2 hafta sürmesini beklediği sözde özel askeri operasyonunun 522. günü. Ukrayna giderek güçleniyor. Savaş, yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine dönüyor ve bu kaçınılmaz, doğal ve adil bir süreçtir." dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, bu sabah Ukrayna'nın, Moskova bölgesindeki tesislere insansız hava araçları (İHA) saldırısı gerçekleştirme girişiminin engellendiğini, İHA'ların Rus hava savunma sistemleriyle imha edildiğini belirtmişti.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın İHA'larla düzenlediği saldırı girişiminin engellendiğini, ancak düşen dronların Moskova'daki bazı kulelere çarparak hasara neden olduğunu, ölü veya yaralı bulunmadığını bildirmişti.

Öte yandan, sosyal medyada yer alan bazı görüntülerde, İHA'lardan birinin, Moskova'daki gökdelenlerin bulunduğu Moskova City bölgesine düşmesi nedeniyle patlama yaşandığı görülmüştü.

Ukrayna'nın, Rusya'nın başkenti Moskova'ya, 24 ve 28 Temmuz'da da İHA ile saldırılar düzenlediği, ölü veya yaralı bulunmadığı bildirilmişti.

Rusya'dan nükleer tehdit

 

Ukrayna, Moscow City gökdelenlerine İHA'larla saldırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)31 Temmuz 2023 10:59

    ABD ne isterse o. verdiği silahların cephaneleri bile sayılı ve biliyor. Ukrayna f16 alıp kullanmak için biraz gövde gösterisi yapıyor. ABD f16 larını hibe verecek elinde bol miktarda var. Rusyanın nasıl tepki vereceği, svaşda f16 lara karşı nasıl ve etkın olduğunu test edecek ortam hazırlıyor. Ukrayna lideride durumun farkında ve rusya saldırıları için uçak almak girişimini bu sözler ile perçinliyor. amaç saldırı araçlarını almak, ve gerektiğtinde rusya kadar atak yaparım mesajı vermek. rusya yine rusya. büyük bir güç  çeçenya ilede böyle sürüm sürüm savaştı kaleyi içten çökertti. ruslar için normal savaş  stratejısı bu. ukrayna saldırırsa milliyetçi ruslar dahada kenetlenir. unların kültürü farklı

  • xyz31 Temmuz 2023 10:03

    ülkesini bitirdi rusya ile iyi gecinsen şimdi krallar gibi ve refah içinde yaşayıp kırım ve diğer illerin işgal edilmez idi.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK30 Temmuz 2023 22:39

    Batının tuzağına düştü ülkesini batırdı ne yapacan nota ya girmeye çalışıyorsun elinden üç şehir toprağı ve % 25 gitti krallar gibi yaşıyordunuz.biz girdik nato kçımız tavanamı çıktı bizim yüzbinlerce askerimizi nato kontrolünde şehit vermedik mi.