E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy Rusya’nın hedefini açıkladı: Gıda krizi çıkarmak---

Zelenskiy Rusya’nın hedefini açıkladı: Gıda krizi çıkarmak

Zelenskiy Rusya’nın hedefini açıkladı: Gıda krizi çıkarmak
06 Nisan 2022 - 13:20 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 42'inci gününde İrlanda Parlamentosu'na seslenen Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelenskiy, Rusya'nın bir gıda krizine yol açmak istediğini çünkü açlığı 'silah' olarak kullandığını söyledi.


Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 42’inci gününde, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Çarşamba günü İrlanda parlamentosuna hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Zelenskiy, konuşmasında, Batılı ülkelerin Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulanması konusunda herhangi bir kararsızlığa tahammül edemeyeceğini söyledi.

Bazı siyasi ve iş liderlerinin savaş suçlarını finansal kayıplar kadar ‘korkunç’ görmediğini vurgulayan Zelenskiy, AB’ye de ‘daha ağır yaptırımlar’ için çağrı yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı, savaşın başından bu yana en az 167 çocuğun öldürüldüğünü açıklarken, 10 milyondan fazla Ukraynalı’nın da yerlerinden edildiğini vurguladı.

'Daha katı yaptırımlar uygulamalıdır'

Zelesnkiy, Moskova’yı açlığı bir “silah” olarak kullanarak kasten bir gıda krizini kışkırtmakla suçladı.

İrlanda’nın AB üyeliği ile ilgili parlamento tarafından düzenlenen ortak bir oturumda konuşan Zelenskiy, “Yaptırımlarla ilgili yeni söylemler duyduğumuzda… Rus birliklerinin yaptığı onca şeyden sonra herhangi bir kararsızlığa tahammül edemiyorum. Ortaklar daha katı yaptırımlar uygulamalıdır.” dedi.

Bir tercüman aracılığıyla konuşan Zelenskiy, bir yakıt deposu da dahil olmak üzere Ukrayna sivil altyapısının bir gecede Rus füzeleri tarafından vurulduğunu söyledi.

‘Doğalgaza ve petrole ambargo uygulayın ’

Öte yandan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da Rusya’ya Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle planlanan yeni Avrupa Birliği yaptırımlarını memnuniyetle karşıladıklarını ancak Putin’i “durdurmak için” Rus doğalgazı ve petrolüne ambargo uygulanması gerektiğini söyledi.

Kuleba Twitter’dan yaptığı açıklamada, “5’inci AB yaptırım paketinin güçlendirilmesini takdir ediyorum. Ancak Putin’i durdurmak için bir gaz/petrol ambargosu ve tüm Rus bankalarının SWIFT’inin kaldırılması gerekecek. Zor zamanlar zor kararlar gerektiriyor.” ifadelerinde bulundu.

Zelenskiy: Bu olaydan sonra Putin'le görüşmeyiz

 

Zelenskiy'den soykırım iddiası: Rusya çok sayıda sivili öldürdü

 

Zelenskiy'den Merkel ve Sarkozi'ye Buça daveti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAS06 Nisan 2022 15:01

    ya hudi saklabani tiyatrocusu NWO patronlari kendisine ne derse onu seslendiriyor..bizdeki fetoculerin ukrayna versiyonu bu fasist dallama...savasi uzatmak isteyen nwo hem de avrupa toplumlarini oymak ve hukumetlerin kucaklarian oturmasini saglamk icin...

  • Mucise Reis ;)06 Nisan 2022 13:50

    İllaki başkalarını sokacak savaşa :D çok fazla şansını zorluyor...Milletin umurunda değil, herkes kendi menfaati kadar sana yardım ediyor anlamadın mı dünyayı hala ? Menfaatler böyledir. bir işçi çalıştığı farbika da faturasız satılan malı ben kamyona yuklemem der mı ? menfaati maaş alması, kardının doyması ev geçindirmesi.. o misal.. kimse sevabına iş yapmaz ukrayna liderdi... 

  • Mucise Reis ;)06 Nisan 2022 23:39

    Baran ben şahıslara tapmıyorum. Sen körü körüne tapıyorsun. Aramızda uçurum var. şizofren gibi arada bir zihnin yerine geliyor,i sonra gidiyor senin...Allah şifa versin. Hala dünyayı ve Türkiye yi anlayamamışsın...Tapılacak birilerini arıyorsun  : )) onlar sana tapsın bırak da sen milletsin. hizmetkar olsunlar ayaklarında...

  • baran06 Nisan 2022 21:35

    Aha bak bu güzel yorum!  Sonunda anlamışsın bir şeyler!