E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Rusya Ukrayna'yı fethedemez---

Zelenskiy: Rusya Ukrayna'yı fethedemez

Zelenskiy: Rusya Ukrayna'yı fethedemez
01 Kasım 2022 - 00:13 borsagundem.com

Zelenskiy, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'yı fethedebilecek bir güce sahip olmadığını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy gece saatlerinde Telegram'dan görüntülü paylaşımda bulundu. Paylaşımında Ukrayna'nın Rusya'ya karşı devam eden savaşıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Rus güçlerinin, bu sabah saatlerinde Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine füze saldırıları gerçekleştirdiğini vurgulayan Zelenskiy, "Sadece bu sabah, teröristler büyük bir saldırı için 55 seyir füzesi kullandı. Bunlardan 45'i imha edildi." dedi.

Zelenskiy ayrıca, Rusya'nın, Ukrayna'nın farklı yerlerinde enerji altyapılarını hedef aldığını belirterek, "Enerji ve su tedarikini eski haline getirmek için mümkün olan her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Ukrayna savunma kuvvetlerinin faaliyetlerini başarılı bir şekilde yürüttüğüne dikkat çeken Zelenskiy, Rusya'nın bundan böyle Ukrayna'da hedef aldığı bir yeri vurabilmesi için eski zamanlara göre çok daha fazla füze harcaması gerektiğini savundu.

Rusya'nın Ukrayna'nın varlığını yok edebilecek bir gücünün olmadığını söyleyen Zelenskiy, "Rus teröristlerin, Ukrayna'nın yaşama iradesini vurabilecek füzeleri yok. Medeni yaşayın ve birbirinize iyi bakın. Ne ordu ne terör ne de başka bir şey ile Rusya Ukrayna'yı fethedebilir." ifadelerini kullandı. 

Ukrayna, Rusya'nın 40 seyir füzesi attığını bildirdi

 

BM: Türkiye ve Ukrayna 14 geminin hareket planı üzerinde anlaştı

 

ABD'den Ukrayna'ya 275 milyonluk ilave yardım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pazarci01 Kasım 2022 08:36

    geri zekali fethetse ne olur bu saatten sonra ,ulkenin vahvolmasini yardimci oldun,Avrupanin ve amerikanin istedigini yaptin,ne oldu aldilarmi natoya veya avrupa pislik birligine?amerika zaten dunyayai kontrol etmeye calisir gorunumdeydi ,simdiide enerji avantajini elini aldi,avrupa rusyaayi kontrol edeyim derken amerkanin tuzagina dustu.rusyada yillarca tamirolmaz hasarlar ve ekonomik olarakta en az 30 sene geri gitti.yatin kalkin Turkleri/TCyi dua edin.