E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Rusya ile anlaşmaya başladık---

Zelenskiy: Rusya ile anlaşmaya başladık

Zelenskiy: Rusya ile anlaşmaya başladık
12 Mart 2022 - 18:15 borsagundem.com

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın 17. gününde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski' den yeni açıklama geldi. Ukrayna lideri, "Rusya ile bir şeyler üzerinde anlaşmaya başladık" dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy saldırılara ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Savaşın boyutuyla ilgili son bilgileri veren Zelenski, “Savaş nedeniyle Ukrayna’nın bazı küçük şehirleri haritadan silindi” dedi.

"RUSYA İLE GÖRÜŞMELERE HAZIRIZ"

Sözcü'nün haberine göre, Rusya ile müzakerelerle ilgili konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus heyetle belli başlı konuların görüşüldüğünü, bir şeylerde anlaşmaya başladıklarını söyledi.

Zelenskiy, sadece Rusya'dan değil, Batılı liderlerden de güvenlik garantileri almaları gerektiğini vurgulayarak, “Rusya ile görüşmelere hazırız” dedi.

“Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleri ultimatom alışverişi yerine somut konuları görüşmeye başladı” diyen Zelenski, müzakerelerden önce ateşkes olması gerektiğini vurguladı. NATO üyeliği konusuna da değinen Ukrayna lideri, “Üyelik için bir konsensus görmüyorum” ifadelerini kullandı.

“Rus askerlerinin savaşmamaları için askerlerimiz ellerinden gelen her şeyi yapıyor” diyen Zelenskiy, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Rus ordusunun 17 günde kaybettikleri onlarca yıl kaybettiklerinden daha fazla. Bu kadar süre zarfında daha önce böyle kayıplar vermemişlerdi.Artık birer birer değil, gruplar halinde teslim oluyorlar. 36 tank, 1205 zırhlı askeri araç, 60 uçak, 80'den fazla helikopter ve yüzlerce diğer teknik ekipmanları kullanılamaz hale geldi.Gurur duydukları son teknoloji harikası ekipmanlar imha edildi. İşgalciler bizi askerlerinin sayısıyla ve yaptıkları terör eylemleriyle yenmeye çalışıyor ama başaramayacaklar. 31 Rus taktik taburunun savaşamaz duruma getirildi."

“RUSYA EKONOMİSİ BU SAVAŞI KALDIRAMAYACAK”

Rusya ekonomisinin içinde bulunduğu duruma değinen Zelenskiy, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Mariopol'e insani yardım gönderdik. Bu tür yardımları her gün yapmaya çalışacağız. Kilise yöneticilerine Mariopol'de insani koridorları korudukları için teşekkür ederim.Diğer şehirler de insani koridorlar oluşturmak için çalışılıyor. Ruslar bu insani koridorlar boyunca sessizliğini korumalılar. Bunu da yapmazlarsa müzakerelerden ne beklenebilir ki.Avrupa Komisyonu ile de çalışmaya devam ediyoruz Avrupa Birliği'ne girmek için. Avrupa'dan yeni yaptırım paketi bekliyoruz Rusya'yı barışa zorlamak için.Onların ekonomisinin bu savaşı kaldıramayacağını anlamalılar. Ukraynalılar, akrabalarınıza, birbirinize ve askerlerimize yardım etmeliyiz. Bu bizim olan ve ilerde olacak olan bağımsızlığımız için bir savaştır. Yaşasın Ukrayna.

Rus hava saldırıları açığa çıktı Google, erkenden uyaracak

 

Putin'e darbe hazırlığı iddiası

 

Polonya’da, Ukraynalı mültecilerin sayısı 1,5 milyonu aştı

 

Ukrayna: Rusya yedek asker bulmakta büyük sorun yaşıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu13 Mart 2022 21:15

    sayın putin zelenskinin derisini yüzüp kanını içecek.yeterki uluslararası faşist güçler karışmasa.kahrolsun naziler.yaşasın kominizm.yaşasın rusya.

  • ....13 Mart 2022 16:22

    Bu savaş artık gerilla tarzı arazi savaşına dönüştü anladığım kadarıyla. Bu saatten sonra Ukrayna halkınin direnişi her şeyin yönünü belirleyecektir. Keşke insanlar ölmeseydi ve bu savaş olmasaydı. Umarım kısa zamanda savaş anlaşma ile son bulur ve insanlar ölmez

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ13 Mart 2022 11:46

    madem anlaşacak idin abd ve batının tuzağına düştün binlerce insanını madur ettin.bu bize ders olsun denenmemiş kişilerin asla seçilmemesi gerekir.

  • Deri yüzülür13 Mart 2022 07:52

    Tam antinlerin reklamından kurtulduk derken ensari deri diye bir baskası çıktı arz ediliyormus deri nedir abi iyice moku çktı bu isin.

  • RAMO CANCAN13 Mart 2022 11:47

    yakında deri ticaretinden dolayı iflas etmez isek iyi artık ukrayna ve rusya pazarı bitti .

  • Yorum13 Mart 2022 09:20

    Deri piyasası bitik ruble oldu 100 üstü şimdi bu durumda Rus turist gelmez gelsede ruble yüzün üstünde kime ne satacan çok büyük deri kıyafet satan esnaflar patır patır batıyor savaşı boş ver sadece ruble den dolayı piyasa bitti

  • mezarci 12 Mart 2022 18:39

    copcu dahi olma sifatina sahip olmayan bu pismis kafalar onca insanin canina maloldunuz.avrupasi amerikasi seni guzel kullandi ve guzel bir peynir tost oldun sartlara en sonunda kabul ettin ,.rusyanin basindakide senden fazlasi var azi yok ,rusyaya uygulanacak olan ekonomik yatirimlar (uygulanirsa?)uzun vadede ruslarin belini kiracak,ayiyi ininden cikarip yavas olume dogru......